100 ezer fővel többen szavaztak a Fidesz ellen, mint a Fideszre

A jelenlegi rendelkezésre álló eredmények szerint 2 559 192 voksot kapott a Fidesz az országos listán, ami azt jelent, hogy bárhogy is sikerült az elmúlt 4 év, Orbán pártja majd negyedmillió fővel növelni tudta a bázisát.

Az ellenzéki pártokra összesen 2 614 176 szavazat érkezett, igaz ebbe beleszámoltuk a parlamentbe be nem jutó pártok, a Momentum, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és az Együtt voksait is.

Ha ehhez hozzávesszük a temérdek, korábban ismeretlen, országos listát állító mikropárt, valamint a Munkáspárt és a MIÉP szavazatait, akkor az jön ki, hogy

2 687 383 ember szavazott listán a Fidesz ellen.

Az már a győztest nagy arányban kompenzáló magyar választási rendszernek köszönhető, hogy egy ilyen eredmény kétharmaddal juttatja parlamentbe a Fidesz-KDNP-t.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.