100 ezer fővel többen szavaztak a Fidesz ellen, mint a Fideszre

POLITIKA
2018 április 09., 06:28
comments 486

A jelenlegi rendelkezésre álló eredmények szerint 2 559 192 voksot kapott a Fidesz az országos listán, ami azt jelent, hogy bárhogy is sikerült az elmúlt 4 év, Orbán pártja majd negyedmillió fővel növelni tudta a bázisát.

Az ellenzéki pártokra összesen 2 614 176 szavazat érkezett, igaz ebbe beleszámoltuk a parlamentbe be nem jutó pártok, a Momentum, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és az Együtt voksait is.

Ha ehhez hozzávesszük a temérdek, korábban ismeretlen, országos listát állító mikropárt, valamint a Munkáspárt és a MIÉP szavazatait, akkor az jön ki, hogy

2 687 383 ember szavazott listán a Fidesz ellen.

Az már a győztest nagy arányban kompenzáló magyar választási rendszernek köszönhető, hogy egy ilyen eredmény kétharmaddal juttatja parlamentbe a Fidesz-KDNP-t.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.