100 ezer fővel többen szavaztak a Fidesz ellen, mint a Fideszre

POLITIKA
2018 április 9., 6:28
comments 493

A jelenlegi rendelkezésre álló eredmények szerint 2 559 192 voksot kapott a Fidesz az országos listán, ami azt jelent, hogy bárhogy is sikerült az elmúlt 4 év, Orbán pártja majd negyedmillió fővel növelni tudta a bázisát.

Az ellenzéki pártokra összesen 2 614 176 szavazat érkezett, igaz ebbe beleszámoltuk a parlamentbe be nem jutó pártok, a Momentum, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és az Együtt voksait is.

Ha ehhez hozzávesszük a temérdek, korábban ismeretlen, országos listát állító mikropárt, valamint a Munkáspárt és a MIÉP szavazatait, akkor az jön ki, hogy

2 687 383 ember szavazott listán a Fidesz ellen.

Az már a győztest nagy arányban kompenzáló magyar választási rendszernek köszönhető, hogy egy ilyen eredmény kétharmaddal juttatja parlamentbe a Fidesz-KDNP-t.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt