A Munkáspárt üdvözölte a Fidesz-KDNP győzelmét

választás
2018 április 09., 01:15
comments 36

Üdvözölte a Fidesz-KDNP választási győzelmét Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke vasárnap éjszaka a párt budapesti székházában tartott sajtótájékoztatóján. 

„A Munkáspárt megítélése szerint a Fidesz győzelme megfelelt a magyar társadalom többsége elvárásainak. A szavazók domináns része a Fidesz kormányzását úgy ítélte meg, hogy belpolitikai stabilitást teremtett. Örülünk a stabilitás megőrzésének, örülünk annak, hogy a Fidesz győzelme lehetővé teszi a magyar függetlenségi politikának és a keleti nyitás politikájának folytatását. És örülünk annak is, hogy olyan párt győzött, melynek álláspontjával migráció kérdésében a Munkáspárt álláspontja is megegyezett” - mondta el Thürmer Gyula. 

A párt országos listájára leadott szavazatok száma 

megközelítette a 13 ezret. 

Ez a szavazatok 0,3 százalékát jelenti, ami bár visszaesés a 2014-es választáson elért 0,6 százalékhoz képest, de az elnök értékelése szerint nagyságrendileg megfelel az elmúlt tíz évben felmutatott eredményeknek. 

„A parlamentek kívüli pártok közül az elsők között vagyunk. A munkáspárt megmaradt a politikai színtéren: a választáson 57 egyéni képviselővel és egy erős országos listával vettünk részt” - értékelte az eredményeket Thürmer Gyula az MTI tudósítása szerint.

A szimpátia amúgy kölcsönös.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.