Csattant a poén: a Kétfarkú Kutyapárton is múlott a fideszes győzelem Újbudán

politika
2018 április 09., 04:00
comments 878

A vasárnapi választáson a Magyar Kétfarkú Kutyapárt országosan 1,69 százalékos eredményt ért el. Korábban írtunk róla, hogy a viccpárt jelöltjei közül 29-en olyan körzetekben is indultak, ahol akár az MKKP-re adott szavazatokon is múlhat az, hogy az ellenzéki, vagy a kormánypárti jelölt nyer.

Ez végül egy körzet esetében biztosan be is igazolódott, a budapesti 2-es választókörzetet Simicskó István honvédelmi miniszter vitte 22 013 szavazattal. A különbség közte és a másodikként végző DK-s Gy. Németh Erzsébet között mindössze 858 szavazat. Eközben a körzetben a Momentum 1434, az MKKP pedig 925 szavazatot vitt. Ha csak az egyikük szavazói átszavaznak a DK-s jelöltre, a körzetet az ellenzéki jelölt viszi.

Az ATV a választás estéjén megkérdezte erről a Kétfarkú Kutya Párt elnökét, Kovács Gergelyt. Kovács azt mondta, szerinte “iszonyatos hiba volt az egész taktikai átszavazásos cucc”, ez ugyanis tönkretette a Momentumot, és elvették a szavazóikat az Együtttől és az MKKP-től.

Szerinte demokrácia van, ezért nem voltak kötelesek visszalépni a körzetekben. Kovács úgy véli, helyette inkább Márki-Zay Péternek és Gulyás Mártonnak kéne visszalépnie a politikától.

"Mi az úristenért léptetnénk vissza a jelöltjeinket?” - kérdezte. Arra a kérdésre, hogyan tovább, azt felelte, szeretnék folytatni, amit eddig csináltak, kapnak állami támogatást, amelyet megpályáztatnak, és szeretnék valami értelmes dologra költeni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.