Egymás után csókolnak kezet Orbánnak az európai nacionalisták

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Matteo Salvini, az Északi Liga első embereFotó: MIGUEL MEDINA/AFP

Hétfőn a német bevándorlásellenes párt, az AfD társelnöke Jörg Meuthen a Facebookon gratulált Orbán Viktor „hangzatos” győzelméhez, amit annak köszönhet, hogy mindig a magyarok érdekeit tartja a legfontosabbnak, és „mer konfliktusokat vállalni annak érdekében, hogy elérje a céljait” - írja az MTI. 

Meuthen természetesen kiemelte, hogy Orbán annak is köszönheti sikerét, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás megfékezésével kampányolt, és mert fontosnak tartja, hogy az unió nagyobb függetlenséget biztosítson a tagállamok vezetései számára. 

Hasonló hangnemet ütött meg az olasz populista Északi Ligát vezető Matteo Salvini, aki márciusban megnyerte az olasz választásokat, és jelenleg is tárgyalásban áll az új kormány felállításáról. Salvini a Twitteren írt arról, hogy a magyarok a szívükkel és eszükkel szavaztak, és nem engedtek Brüsszel fenyegetéseinek és Soros milliárdjainak. 

Az orosz felsőház külügyi bizottságát vezető Konsztantin Koszacsev szerint a Fidesz győzelme tükrözi a felelősen és pragmatikusan gondolkodó magyarok véleményét, akiknek fontos a nemzeti érdek védelme, akár az unió vagy a NATO érdekeivel szemben is.

Az izraeli jobboldali-nacionalista kormányt vezető Benjamin Netanjahu és a holland Szabadságpártot vezető Geert Wilders is már gratulált Orbánnak. Előbbi meg is hívta magához egy izraeli látogatásra a vasárnapi diadal után. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.