Egymás után csókolnak kezet Orbánnak az európai nacionalisták

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Matteo Salvini, az Északi Liga első embereFotó: MIGUEL MEDINA/AFP

Hétfőn a német bevándorlásellenes párt, az AfD társelnöke Jörg Meuthen a Facebookon gratulált Orbán Viktor „hangzatos” győzelméhez, amit annak köszönhet, hogy mindig a magyarok érdekeit tartja a legfontosabbnak, és „mer konfliktusokat vállalni annak érdekében, hogy elérje a céljait” - írja az MTI. 

Meuthen természetesen kiemelte, hogy Orbán annak is köszönheti sikerét, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás megfékezésével kampányolt, és mert fontosnak tartja, hogy az unió nagyobb függetlenséget biztosítson a tagállamok vezetései számára. 

Hasonló hangnemet ütött meg az olasz populista Északi Ligát vezető Matteo Salvini, aki márciusban megnyerte az olasz választásokat, és jelenleg is tárgyalásban áll az új kormány felállításáról. Salvini a Twitteren írt arról, hogy a magyarok a szívükkel és eszükkel szavaztak, és nem engedtek Brüsszel fenyegetéseinek és Soros milliárdjainak. 

Az orosz felsőház külügyi bizottságát vezető Konsztantin Koszacsev szerint a Fidesz győzelme tükrözi a felelősen és pragmatikusan gondolkodó magyarok véleményét, akiknek fontos a nemzeti érdek védelme, akár az unió vagy a NATO érdekeivel szemben is.

Az izraeli jobboldali-nacionalista kormányt vezető Benjamin Netanjahu és a holland Szabadságpártot vezető Geert Wilders is már gratulált Orbánnak. Előbbi meg is hívta magához egy izraeli látogatásra a vasárnapi diadal után. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.