Hadházy lemondott, Szél Bernadett folytatja a küzdelmet

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Az LMP elnöksége és miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett valamiért egészen 0:20-ig várt, hogy előmerészkedjen a politikusoknak elzárt helyiségből. Az újságírók és a maradék néhány kitartó vendég ekkor már legalább 6 órája várakoztak a Danubius Hotel Aréna rendezvénytermében.

Szél Bernadett beszédet mond az LMP eredményvárójánFotó: 444

Az LMP listán valamivel 6 százalék felett végzett. Egyéniben biztosan csak Csárdi Antal tudott győzni Budapest 1. OEVK-ban - ott is csak azért, mert az Együtt, a Momentum és az MSZP-Párbeszéd jelöltje is végül visszalépett a javára. Szél Bernadettnek lehet még esélye Budakeszin, nagyon kicsi a különbség közte és a fideszes jelölt között.

Szél Bernadett megköszönte a szavazatokat, elismerte, hogy a kormányváltás nem sikerült, de azzal folytatta, hogy nem adják fel a küzdelmet. 

„Derekasan küzdöttünk, de hiába értünk el jobb eredményt, ennél is kétszer többet kell küzdenünk” 

- mondta, majd azzal folytatta, hogy szerinte a pártprogramon nem kell változtatni, de máshogy kell megközelíteni a választókat, máshogy kell eljuttatni a választópolgárokhoz az üzeneteket. 

Keményebb és még elszántabb munkát ígért saját maga részéről is. „Nagy a baj, minden küzdeni akaró és tudó polgárra szükség van” - biztatta azokat, akik egyetértettek vele idáig. „A küzdelem folytatódni fog, elszántabban, mint valaha” - mondta zárásként, hívei pedig megtapsolták.  

Hadházy Ákos már belengette lemondását arra az esetre, ha a Fidesz abszolút többséget szerez, ezt végül meg is tette a sajtótájékoztatón. 

Hadházy Ákos beszél az LMP eredményvárójánFotó: 444

A társelnök először a feleségének köszönte meg, aki kitartott mellette a lejáratás idején is. Hadházy szerint reális veszély, hogy kilépünk az Európai Unióból. Azt kérte az ellenzékiektől, hogy ne hibáztassák azokat, akik a kormánypártra szavaztak, mert megtévesztett emberek.

„Nem volt tisztességes és egyenlő verseny, több százezer külföldi nem kapott lehetőséget szavazni, 100 milliárd forintos kampány zajlott évek óta a Fidesz mellett” 

- mondta még. Egy félmondattal utalt arra is, hogy annyira lejtett a pálya, hogy talán hiba volt elindulni egyáltalán a választáson.  

„Abban ne legyen biztos a Fidesz, hogy megszabadult tőlem” 

- mondta még búcsúzásként Hadházy, majd az elnökséggel együtt levonult a pódiumról.