Három körzetet még nem lehet odaítélni senkinek, de így is biztosnak tűnik a fideszes kétharmad

Éjjel háromkor már csak három olyan egyéni körzetet látunk, ahol változhat az eredmény: Csepelen (Budapest 17. számú választókerület) Szabó Szabolcs (Együtt) 20119 szavazattal (42,04 százalék) vezet a kormány ökle, Németh Szilárd (17903 szavazat, 37,41 százalék) előtt, de itt valamiért még csak 89,36 százalékos a földolgozottság, tehát körülbelül ötezer szavazat még hiányzik.

Szabó Szabolcs a Közös Ország Mozgalom márciusi lakossági fórumán.Fotó: Halász Júlia

A tizenegyedik kerületben (Budapest, 2-es vk.) a vezető Simicskó István (Fidesz-KDNP) és Gy. Németh Erzsébet (DK) között nyolcszáz szavazat sincs a különbség, a feldolgozottság pedig 97,5 százalékos, tehát bőven van még annyi megszámolatlan szavazat, ami megfordíthatja az eredményt. Simicskó egyelőre vezet.

A harmadik billegő körzet a Pest megyei 2-es számú (Budakeszi, Budaörs), ahol Csenger Zalán Zsolt (Fidesz-KDNP) vezet 44,37 százalékkal (29 402 szavazat), Szél Bernadett (LMP) pedig alig hatszáz szavazattal lemaradva (28833, 43,51 százalék) második. Itt még 2,2 százaléknyi szavazatot nem számoltak össze, ez pedig biztosan több, mint az első két helyezett közötti szavazatkülönbség.

Szél Bernadett az LMP sajtótájékoztatója után.Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Enélkül a három egyéni mandátum nélkül is szinte biztos a Fidesz-KDNP 131 képvislői helye. Elég valószínű, hogy a Pest megyei kettest (Csenger-Zalán) és a budapesti kettest (Simicskó) is behúzzák, így összesen 133 mandátumuk lesz, tehát biztos a kétharmad a 199 fős Parlamentben.

Ha az egyiket véletlenül buknák, aggódniuk akkor sem kell, mert a kisebbségeknek járó képviselői helyet a német nemzetiségi önkormányzat szerezte meg, és Ritter Imre a listavezető, tehát ő ülhet be a Parlamentbe, márpedig ő korábban fideszes önkormányzati képviselő (és polgármesterjelölt) volt, tehát nehéz elképzelni, hogy ne a Fidesszel szavazzon fontos kérdésekben. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.