John Oliver ünnepelte Junckert, hogy lediktátorozta Orbánt, felpofozta, és az egészet megúszta

Az HBO Last Week Tonight című műsorában tegnap John Oliver a magyar választással foglalkozott:

Arról beszélt, hogy a nagyon migránsellenes Orbán Viktort nem lenne nagy túlzás diktátornak nevezni, de ahhoz pofa kell, hogy valaki ezt a szemébe is mondja. De ez meg is történt, mondta, és miután bejátszották, ahogy Jean-Claude Juncker lediktátorozta, majd felpofozta a miniszterelnököt. John Oliver szerint bámulatos, hogy ezt az Európai Bizottság elnöke meg merte tenni, és megúszta.

Oliver szerint Orbán annak ellenére, hogy a saját igényeire szabta a választási rendszert, és biztosan nagy győzelemre számíthatott, azért némi ellenzéki ellenállást tapasztalnia kellett a Jobbik és a baloldal részéről.

Az állami pénzt benyelő, majd köddé váló kamupártokat is emlegette, és jót röhögött a Magyar Kétfarkú Kutya Párton is, bejátszva a csirkés interjút. Mondjuk helyreigazít: ez nem igazi csirke, hiszen egy csirke nem azt mondja, hogy „kotkodács”. Persze elmondta, hogy emögött az áll, hogy a közmédia egyszerűen sokáig egyáltalán nem engedett be ellenzéki politikusokat.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.