Tarolt a Fidesz a legszegényebb falvakban

Több 444 videó?
Szeretném

A G7 hívta fel rá a figyelmet, hogy a GKI Gazdaságkutató által 2009 és 2016 közötti vásárlóerő alapján beazonosított tíz legszegényebb település mindegyikében óriási előnnyel nyert a Fidesz. A tíz faluból négyben a szavazatok legalább 90 százalékát szerezték meg. A lakosságszámmal súlyozva átlagosan 83 százalékot kapott a Fidesz ezeken a településeken.

Ez nem csoda, az egykori szocialista fellegvárban, a most is MSZP-s vezetésű Csenyétén a szavaztok több mint kétharmadát a Fidesz kapta, a maradékot pedig a Magyarországi Cigánypárt. Pedig Csenyétén négy éve még szinte mindenki az ellenzékre szavazott.

CsenyéteFotó: botost/444.hu

Tornanádaskán 269 szavaztból 266 ment a Fideszre, kettő a Jobbikra és egy az LMP-re.

TornanádaskaFotó: botost/444.hu

A határmenti Kispaládon, amely a választás előtt azzal került be a hírekbe, hogy tömegével jelentkeztek be oda az ukrán-magyar kettős állampolgárok, a szavazatok túlnyomó többségét, 346-ból 263-at a Fidesz kapta.

Tornanádasakán és Csenyétén mi is jártunk még pár nappal a választás előtt, hogy kiderítsük, mi viszi rá a helyieket arra, hogy a Fideszre szavazzanak, Kispaládról pedig a választás napján jelentkeztünk.