Tarolt a Fidesz a legszegényebb falvakban

POLITIKA
2018 április 09., 09:03
comments 275

A G7 hívta fel rá a figyelmet, hogy a GKI Gazdaságkutató által 2009 és 2016 közötti vásárlóerő alapján beazonosított tíz legszegényebb település mindegyikében óriási előnnyel nyert a Fidesz. A tíz faluból négyben a szavazatok legalább 90 százalékát szerezték meg. A lakosságszámmal súlyozva átlagosan 83 százalékot kapott a Fidesz ezeken a településeken.

Ez nem csoda, az egykori szocialista fellegvárban, a most is MSZP-s vezetésű Csenyétén a szavaztok több mint kétharmadát a Fidesz kapta, a maradékot pedig a Magyarországi Cigánypárt. Pedig Csenyétén négy éve még szinte mindenki az ellenzékre szavazott.

photo_camera Csenyéte Fotó: botost/444.hu

Tornanádaskán 269 szavaztból 266 ment a Fideszre, kettő a Jobbikra és egy az LMP-re.

photo_camera Tornanádaska Fotó: botost/444.hu

A határmenti Kispaládon, amely a választás előtt azzal került be a hírekbe, hogy tömegével jelentkeztek be oda az ukrán-magyar kettős állampolgárok, a szavazatok túlnyomó többségét, 346-ból 263-at a Fidesz kapta.

Tornanádasakán és Csenyétén mi is jártunk még pár nappal a választás előtt, hogy kiderítsük, mi viszi rá a helyieket arra, hogy a Fideszre szavazzanak, Kispaládról pedig a választás napján jelentkeztünk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.