2019. júliusig eltiltották Pars Krisztiánt

sport
2018 április 10., 15:30
comments 57

Az SzPress Hírszolgálat szerint 2019 júliusáig eltiltották a sporttevékenységtől az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztiánt, mert a szervezetében január 13-án egy szombathelyi ellenőrzésen tiltott szert találtak – írja az Index.

Az illetékes bizottság a keddi ülésén elfogadta a sportoló érvelését, ami szerint a tiltólistán található, teljesítményfokozásra nem alkalmas anyag a versenyidőszakon kívül került a szervezetébe, és bizonyítottan nem alkalmas arra, hogy pozitívan befolyásolja a sportteljesítményét.

A Pars vizeletében talált nem teljesítményfokozó szer csak versenyidőszakban minősül tiltottnak, így a bizottság 2019 júliusáig tiltotta el a sportolót, aki azt mondta: „Rettenetesen szégyellem azt, ami történt. Sportolói pályafutásomnak, de valójában az egész életemnek egy nagyon nehéz pillanatában hoztam egy rossz döntést, amit soha nem tudok megbocsátani magamnak. Elnézést kell kérnem a családomtól, az edzőmtől és mindenkitől, aki mellettem állt az évek során. A rám váró 1,5 éves kényszerpihenő alatt sportolóként kötelességemnek érzem, hogy kiköszörüljem a csorbát és aztán megmutassam, hogy mire vagyok még mindig képes. Mindezt a nyilvánosság elkerülésével szeretném tenni, ezért tisztelettel kérem a média képviselőit, hogy ezt tegyék lehetővé nekem.”

Pars Krisztián kalapácsvető a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2016. július 18-án.
photo_camera Pars Krisztián kalapácsvető a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2016. július 18-án. Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Pars Krisztián 2012-ben, Londonban lett olimpiai bajnok. Az eltiltás a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülését befolyásolja, de az olimpiára már elmehet. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.