A Kúria szerint is túlszerepelte magát Németh Szilárd a Csepeli Hírmondóban

politika
2018 április 10., 12:00
comments 45

A Kúria jóváhagyta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, mely szerint a Csepelen vereséget szenvedő fideszes képviselőjelölt aránytalanul sokat szerepelt a lapban. Az ügyben először az Együtt emelt kifogást, de később egy magánszemély is ugyanazzal a panasszal fordult a testülethez.

A kért felülvizsgálat során arra jutottak, az NVB helyesen járt el, Az Együtt azt kifogásolta, hogy „Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP jelöltő szervezetek képviselőjelöltje a többi, a választókerületben induló képviselőjelölthöz képest nagyobb arányban szerepel, többet említik és hivatkozzák a lap cikkei, és a többi jelölttel ellentétben kizárólag pozitív kontextusban szerepel.” Az NVB - részben megváltoztatva az OEVB döntését - azt a döntést hozta, hogy a Csepeli Hírmondó valóban megsértette az esélyegyenlőség a jelöltek és jelölő szervezetek közti eljárási alapelvet azzal, hogy Németh Szilárdot népszerűsítette. A kérelmezőt a határozat rendelkező részének közzétételére és 1 380 000 Ft bírság megfizetésére köteleztték.

Ezt a döntést hagyta most jóvá a Kúria.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.