A Kúria szerint is túlszerepelte magát Németh Szilárd a Csepeli Hírmondóban

A Kúria jóváhagyta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, mely szerint a Csepelen vereséget szenvedő fideszes képviselőjelölt aránytalanul sokat szerepelt a lapban. Az ügyben először az Együtt emelt kifogást, de később egy magánszemély  is ugyanazzal a panasszal fordult a testülethez. 

A kért felülvizsgálat során arra jutottak, az NVB helyesen járt el, Az Együtt azt kifogásolta, hogy „Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP jelöltő szervezetek képviselőjelöltje a többi, a választókerületben induló képviselőjelölthöz képest nagyobb arányban szerepel, többet említik és hivatkozzák a lap cikkei, és a többi jelölttel ellentétben kizárólag pozitív kontextusban szerepel.” Az NVB  - részben megváltoztatva az OEVB döntését - azt a döntést hozta, hogy a Csepeli Hírmondó valóban megsértette az esélyegyenlőség a jelöltek és jelölő szervezetek közti eljárási alapelvet azzal, hogy Németh Szilárdot népszerűsítette. A kérelmezőt a határozat rendelkező részének közzétételére és 1 380 000 Ft bírság megfizetésére köteleztték.

Ezt a döntést hagyta most jóvá a Kúria.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.