Belerúgott a sorompóba, aztán a síneken táncolt

2018 április 10., kedd 7:23
18

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2017. január 13-án, Ács területén, belerúgott egy vasúti sorompóba, majd a közeledő vonat elé lépett és a síneken táncolt - áll az ügyészség közleményében.

A vád szerint az elkövető 2017. január 13-án, az esti órákban, ittas állapotban gyalogolt Ács területén. A férfi a Batthyány utcán lévő vasúti átjáróhoz ért, ahol a vasúti lámpa villogó piros jelzést adott, és a félsorompó zárt helyzetben volt. Miközben a férfi a vasúti átjárónál várakozott, odament a sorompóhoz, megrúgta, ezzel 21 400 forint kárt okozott.

Ezután a férfi - a lámpa tiltó jelzése ellenére - bement a vasúti átjáróba, és a közeledő vonat elé állva felemelt kézzel táncolt a sínen. A vasúti jármű vezetője hangjelzést adott, erre a vádlott távozott a sínekről. A vonat így fékezés nélkül tudott áthaladni a vasúti átjárón. Az ügyészség a vádiratban a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a felmerült bűnügyi költség és az okozott kár megfizetését indítványozta.

Az elkövető cselekményét a Komáromi Járásbíróság bírálja el.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt