Belerúgott a sorompóba, aztán a síneken táncolt

ÉLET
2018 április 10., 07:23
comments 17

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2017. január 13-án, Ács területén, belerúgott egy vasúti sorompóba, majd a közeledő vonat elé lépett és a síneken táncolt - áll az ügyészség közleményében.

A vád szerint az elkövető 2017. január 13-án, az esti órákban, ittas állapotban gyalogolt Ács területén. A férfi a Batthyány utcán lévő vasúti átjáróhoz ért, ahol a vasúti lámpa villogó piros jelzést adott, és a félsorompó zárt helyzetben volt. Miközben a férfi a vasúti átjárónál várakozott, odament a sorompóhoz, megrúgta, ezzel 21 400 forint kárt okozott.

Ezután a férfi - a lámpa tiltó jelzése ellenére - bement a vasúti átjáróba, és a közeledő vonat elé állva felemelt kézzel táncolt a sínen. A vasúti jármű vezetője hangjelzést adott, erre a vádlott távozott a sínekről. A vonat így fékezés nélkül tudott áthaladni a vasúti átjárón. Az ügyészség a vádiratban a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a felmerült bűnügyi költség és az okozott kár megfizetését indítványozta.

Az elkövető cselekményét a Komáromi Járásbíróság bírálja el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.