Juhász Péteréknek több mint 200 milliót kell visszafizetniük

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Mivel az Együtt az 1 százalékot sem érte el a választásokon, a párt ötfős elnökségének vissza kell fizetnie a költségvetésből kapott 190 millió forintnyi kampánytámogatást. Ráadásul ehhez még hozzájön a párt 25 milliós bankhitele is. 

Ez majdnem kétszáz millió forint, ennyi pénze ötünknek sincs összesen” 

– mondta Juhász Péter a Zoom.hu-nak. Hozzátette, hogy  mind az ötükkel szemben a teljes összegre megindítják a végrehajtást, és ha egyiküknél a rá eső 40 milliónál nagyobb értékű vagyont hajtanának be, akkor ő a polgári perben követelhetne hozzájárulást a többiektől. Juhász mellett teljes vagyonával felel a visszafizetendő összegért Szigetvári Viktor, Hajdu Nóra, Szabó Szabolcs és Pataki Márton. 

Juhász a helyzetet úgy értékelte, hogy „mivel az összvagyonunk nincs ennyi, nemcsak a házunkat, lakásunkat veszítjük el, hanem a maradékot adók módjára behajthatják rajtunk, így a fizetésünkből vonogatják még 20-30 évig”.

Az Együtt csak 0,65 százalékot kapott a választásokon. A párt elnöksége rögtön a végleges eredmények után lemondott

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.