Juhász Péteréknek több mint 200 milliót kell visszafizetniük

politika
2018 április 10., 03:50
comments 922

Mivel az Együtt az 1 százalékot sem érte el a választásokon, a párt ötfős elnökségének vissza kell fizetnie a költségvetésből kapott 190 millió forintnyi kampánytámogatást. Ráadásul ehhez még hozzájön a párt 25 milliós bankhitele is. 

Ez majdnem kétszáz millió forint, ennyi pénze ötünknek sincs összesen” 

– mondta Juhász Péter a Zoom.hu-nak. Hozzátette, hogy  mind az ötükkel szemben a teljes összegre megindítják a végrehajtást, és ha egyiküknél a rá eső 40 milliónál nagyobb értékű vagyont hajtanának be, akkor ő a polgári perben követelhetne hozzájárulást a többiektől. Juhász mellett teljes vagyonával felel a visszafizetendő összegért Szigetvári Viktor, Hajdu Nóra, Szabó Szabolcs és Pataki Márton. 

Juhász a helyzetet úgy értékelte, hogy „mivel az összvagyonunk nincs ennyi, nemcsak a házunkat, lakásunkat veszítjük el, hanem a maradékot adók módjára behajthatják rajtunk, így a fizetésünkből vonogatják még 20-30 évig”.

Az Együtt csak 0,65 százalékot kapott a választásokon. A párt elnöksége rögtön a végleges eredmények után lemondott

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.