Lerohantak egy ellenzéki szerkesztőséget a libériai hatóságok

külföld
2018 április 10., 06:50

A libériai hatóságok hétfőn razziát tartott az az egyik ellenzéki napilap irodájában, és több alkalmazottat őrizetbe vettek. A Frontpage Africa nevű lap kritikus volt az aranylabdás focistából elnökké választott George Weah kormányával szemben. A lap több szerkesztőjét, újságíróját és még a portást is több órára őrizetben tartották a monrovai törvényszéken.

A hatóságok szerint az akcióra azért volt szükség, mert a lapot 1 millió dollárra perelték be különböző „félrevezető információk” megjelentetése miatt. A Frontpage Africa a sajtószabadság elleni támadásként értékelte, hogy őrizetbe vették a munkatáraikat. Úgy látják, hogy a kormány fel akarja számolni az oknyomozó újságírást. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.