Lerohantak egy ellenzéki szerkesztőséget a libériai hatóságok

A libériai hatóságok hétfőn razziát tartott az az egyik ellenzéki napilap irodájában, és több alkalmazottat őrizetbe vettek. A Frontpage Africa nevű lap kritikus volt az aranylabdás focistából elnökké választott George Weah kormányával szemben. A lap több szerkesztőjét, újságíróját és még a portást is több órára őrizetben tartották a monrovai törvényszéken.

A hatóságok szerint az akcióra azért volt szükség, mert a lapot 1 millió dollárra perelték be különböző „félrevezető információk” megjelentetése miatt. A Frontpage Africa a sajtószabadság elleni támadásként értékelte, hogy őrizetbe vették a munkatáraikat. Úgy látják, hogy a kormány fel akarja számolni az oknyomozó újságírást. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.