Megette a világ legcsípősebb chilijét, a sürgősségin végezte

ÉLET
2018 április 10., 05:03

Rohamokban tört elviselhetetlen migrénroham arra az amerikai férfira, aki egy chilievőverseny után került a sürgősségire - írja a BBC.

A 34 éves férfi a Carolina Reaperből, a világ legcsípősebb chilijéből is fogyasztott. A villámcsapásszerűen rátörő rohamok a következő napokban kezdődtek, és olyan fájdalmasak voltak, hogy végül orvoshoz fordult. A sürgősségin sokáig nem tudták, mi baja lehet, végül a reversibilis cerebralis vasoconstrictiós (RCVS) állapotot diagnosztizálták nála. Ebben az esetben a fejfájást a vénák hirtelen összeszűkülése okozza. Ez az első eset, hogy az állapot kialakulása chilievéssel függ össze. A férfi tünetei végül maguktól megszűntek.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.