Ungár Péter elismerte, hogy meg akarja szerezni a Magyar Nemzetet

POLITIKA
2018 április 10., 10:38
comments 335
photo_camera Ungár Péter (LMP) Fotó: Botos Tamás/444

A Magyar Nemzet megszűnésének bejelentésével egyszerre röppent fel a hír, hogy az LMP-s Ungár Péter megvenné a lapot Simicska Lajostól. Ungár a hvg.hu-nak most elismerte, hogy tényleg zajlik erről az egyeztetés 

és kedden vételi ajánlatot tesz.

Hozzátette, hogy árvita még lehet, de a valóban meg akarja szerezni a lapot.  Ungárnak komoly vagyona van, amit édesapjától, Ungár Andrástól örökölt. Az ingatlanhasznosítással foglalkozó milliárdos társaság, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) jelentős üzletrészét testvérével és édesanyjával, Schmidt Mária kormánybiztossal együtt. 

Egyébként Ungár már társtulajdonos a kormányprogandaként működő és állami hirdetésekkel kitömött Figyelőben, aminek működésére állítása szerint semmilyen hatással sincs.

A hvg.hu megjegyezte, hogy közben a lap szerkesztőségében az az információ terjed, hogy Ungáron kívül más érdeklődök is vannak, köztük külföldi befektető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.