Van olyan szavazókör, ahol csak a Fidesz listája kapott érvényes szavazatot

2018 április 10., kedd 10:25
738

A Baranya megyei Bogdása település 1-es számú szavazókörében igen furcsa eredmény született: az összes érvényes listás szavazatot a Fidesz kapta, miközben egyéniben más pártok jelöltjei is kaptak jónéhány szavazatot.

Így alakult a hivatalos jegyzőkönyv. Fotó: valasztas.hu

A valasztas.hu szerint Nagy Csaba fideszes jelölt 68 szavazatot kapott itt, és listán a Fidesz - KDNP-nek is pont 68 szavazata volt.

Csakhogy míg egyéniben további nyolc jelölt kapott összesen 41 szavazatot (a legtöbbet az MSZP-P és a Jobbik jelöltjei), addig pártjaik nulla szavazatot kaptak listán. Összesen 77 érvénytelen szavazatot találtak a szavazókör számlálói, és ezek közül 68 volt listás, pontosan ugyanannyi, mint amennyit érvényesnek találtak. Az érvényesek mind a Fideszre mentek.

Szintén fura a helyzet Baja 9-es szavazókörében.

Itt listán az MSZP-P jelöltje, Hajdú Miklós 159 szavazatot kapott, miközben pártja listán egyetlen egyet sem. A pecsistop.hu-nál jelentkezett valaki, aki állítja, hogy ő itt listán az MSZP-t támogatta.  Viszont míg a Fidesz egyéni jelöltje csak 329 szavazatot kapott, addig a Fidesz - KDNP listán már 418-at, 89-cel többet tehát.

Feltételezhetjük, hogy akik itt listán a DK-t támogatták (43-an voltak), azok egyéniben a szocialista jelöltre szavaztak, hiszen a DK itt átengedte a jelölést az MSZP-nek. Az LMP egyéniben és listán szinte ugyanannyit kapott, 52 és 53 szavazatot, a Momentum 6-ot egyéniben és 21-et listán. Az Együtt listán 4-et kapott, a Kétfarkú 2-t, a Szegény Embere 1-et, a Sportos Egészség 1-et. Utóbbi párt egyéni jelöltje is 1-et kapott, feltételezzük ugyanaz a polgár tisztelte meg mindkét szavazatával a pártot. A Munkáspárt és a Családok Pártja egyéni jelöltjei 4 és 2 szavazatot kaptak. A Jobbik 98-at listán és 108-at egyéniben.

Mondjuk, hogy az egyéniben MSZP-re szavazók közül került ki a DK, az LMP, a Momentum, az Együtt és a Kétfarkú összes listás támogatója, ez összesen 65 szavazat. Volt négy érvénytelen listás szavazat, mondjuk ezeket is mind olyanok rontották el, akik egyéniben az MSZP jelöltjét támogatták. Ott tartunk, hogy 90 egyéniben szocialistára szavazó voksát feltételezések alapján sem találjuk, miközben a Fidesz tábora 89 szavazattal bővült listán.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt