A fideszes szavazóköri delegáltakat is magukkal vitték a szavazóbiztosok, amikor le kellett adniuk a jegyzőkönyveket

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Lukácsi Krisztina, az egyik érdi szavazókör szavazatszámláló bizottságának alelnöke Kálmán Olga vendége volt a Hír TV Egyenesen című műsorában. Azt mondta, egész vasárnap minden rendben ment, rendben megszámolták a 666 szavazatot, este fél 10-re végeztek.

Ekkor vették észre, hogy bezárták őket a szavazókörnek helyt adó óvodába.

Lukácsi, aki veterán szavazatszámláló, azt mondta, lehet, hogy korábban is volt már olyan, hogy a szavazatszámlálás idején rájuk zárták az ajtót, ezt azonban sosem vették még észre, mert amikor végeztek, eddig mindig ki tudtak menni az épületből.

Most, miután rájöttek, hogy zárva az ajtó, telefonálgatni kezdtek, hogy engedje ki őket valaki, a helyi választási irodánál azonban senki nem vette fel a telefont. Mikor végre elértek valakit, az közölte, hogy rendben, kiengedi őket valaki, de még ne vigyék be a jegyzőkönyveket a helyi választási irodába.

Mikor végül a bizottság elnöke és a jegyzőkönyvvezető elindultak a helyi irodába a jegyzőkönyvekkel, valamiért magukkal vitték a bizottságban ülő két fideszes delegáltat is.

Lukácsi egyébként azt mondta, az ő szavazókörének adatai a valasztas.hu-n stimmelnek a jegyzőkönyvekkel, de annyi biztos, hogy a helyi iroda késleltette a jegyzőkönyvek bejutását. Lukácsi szerint vasárnap óta több szavazatszámlálóval beszélt, akik hasonlóról számoltak be, sok szavazókörbe azzal telefonáltak, hogy még nem kell bevinni a jegyzőkönyveket, amikor pedig a bizottságokból telefonáltak, nem vették fel a telefont.

Lukácsi szerint ilyenre az ő szavazatszámlálói pályafutása alatt nem volt még példa, és ha esetleg a választási informatikai rendszerrel volt is bármi gond, arról őket nem tájékoztatták.

Arról, hogy a részvételi arányok napközben délután miért kezdtek esni, Lukácsi azt mondta, a szavazatszámláló bizottságoktól megkapott adatok struktúrája miatt lehetetlen, hogy ez az ő hibájuk lett volna.

Lukácsit kedden, miután a nyilvánosság elé lépett a kételyeivel, felhívták a helyi választási irodától azzal, hogy vigye be a megbízólevelét, mert annak nem nála, hanem a központban kellene lennie. Ha bevinné, akkor viszont nem tudná többé bizonyítani, hogy tényleg szavazatszámláló volt.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.