A WHO szerint tényleg vegyi fegyvereket vethetett be az Aszad-rezsim Dúmában

2018 április 11., szerda 8:56
85

A Dúma ellen végrehajtott szombati támadás után kezelt ötszáz szíriai beteg vegyi anyagokkal összefüggésbe hozható tüneteket mutat - közölte a WHO a polgárháború sújtotta országban tartózkodó orvosokra hivatkozva.

„Főként nyálkahártya-irritációra, légzési nehézségekre és központi idegrendszeri zavarokra utaló jeleket mutattak” - áll a WHO jelentésében.

„A WHO azonnali, akadálytalan bejutást követel a területre, hogy ellássa az érintetteket” - emelte ki Peter Salama, a világszervezet rendkívüli egészségügyi programjának igazgatója.

A kelet-gútai Dúmában szombat este végrehajtott támadásról számos ország és szervezet azt feltételezi, hogy vegyi fegyvert is bevetettek. A támadásban legalább hatvan ember meghalt, és több mint ezren megsebesültek. A szíriai kormány és szövetségese, Oroszország tagadta, hogy köze lenne egy ilyen támadáshoz, a nyugati államok jelentős része viszont Bassár el-Aszad rezsimjét tartja érte felelősnek. (MTI, Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt