A WHO szerint tényleg vegyi fegyvereket vethetett be az Aszad-rezsim Dúmában

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Dúma ellen végrehajtott szombati támadás után kezelt ötszáz szíriai beteg vegyi anyagokkal összefüggésbe hozható tüneteket mutat - közölte a WHO a polgárháború sújtotta országban tartózkodó orvosokra hivatkozva.

„Főként nyálkahártya-irritációra, légzési nehézségekre és központi idegrendszeri zavarokra utaló jeleket mutattak” - áll a WHO jelentésében.

„A WHO azonnali, akadálytalan bejutást követel a területre, hogy ellássa az érintetteket” - emelte ki Peter Salama, a világszervezet rendkívüli egészségügyi programjának igazgatója.

A kelet-gútai Dúmában szombat este végrehajtott támadásról számos ország és szervezet azt feltételezi, hogy vegyi fegyvert is bevetettek. A támadásban legalább hatvan ember meghalt, és több mint ezren megsebesültek. A szíriai kormány és szövetségese, Oroszország tagadta, hogy köze lenne egy ilyen támadáshoz, a nyugati államok jelentős része viszont Bassár el-Aszad rezsimjét tartja érte felelősnek. (MTI, Reuters)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.