Bekamuzta, hogy rákos, 30 ezer dollárt gyűjtött adományokból, elbulizta a pénzt, lecsukták

ÉLET
2018 április 11., 06:58
comments 72

Három hónapra lecsukták azt a 24 éves ausztrál nőt, aki azzal házalt pénzért ismerőseinél és barátainál, hogy végstádiumban lévő rákbetegségben szenved. 

Hanna Dickenson összesen 42 ezer ausztrál, azaz úgy 30 ezer amerikai dollárt csalt össze magának azzal, hogy sürgős kezelésre kell utaznia a tengerentúlra. 

A pénzt a nő szülein keresztül gyűjtötte be, és aztán nyaralásra és bulizásra költötte. Dickenson a melbourni bíróságon bevallotta, hogy csúnyán átvágta a világot. Csalás miatt ítélték el. 

Volt, aki 10 ezer dollárt adományozott a nőnek saját rákkezelése után, más négy különböző alkalommal is küldött pénzt. A csaló úgy bukott le, hogy egyik adományozója gyanús képeket fedezett fel róla a Facebookon.  (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.