Egy ausztrál férfi beperelte a főnökét, mert az többször ráfingott, de a bíróság szerint ez nem zaklatás

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy ausztrál férfinak elege lett abból, hogy a főnöke többször felemelt lábbal ráfingott, ezért pert indított az ügyben. Szerette volna, ha a bíróság 1,8 millió ausztrál dollárt, azaz valamivel több mint 350 millió forintot ítél meg neki kártérítésképp.

A bíróság azonban úgy határozott, hogy még ha valóban el is sültek a főnöki fingok, a dolog nem minősíthető munkahelyi zaklatásnak.

David Hinsgt, a pert indító férfi azt állította, hogy a fingáson túl mással is igyekeztek megkeseríteni a munkáját, munkatársai nem hívták magukkal kávézni sem, nevettek rajta, és szidták.

A beperelt főnök azt mondta a bíróságon, hogy nem tudja felidézni, hogy lefingta volna a beosztottját, de egyszer-kétszer talán megtörténhetett. Ezzel azonban nem az volt a célja, hogy zaklassa Hingstet. Arra a főnök nem emlékezett, hogy a folyamatos fingás miatt Hingst dezodort fújt volna rá, és Büdös úrnak szólította volna, ahogyan ezt Hingst állította.

Az egyik, tanúként valló munkatárs elmondta, hogy a főnök valóban sokat fingott, de nem tiszta, hogy célzottan Hingstre fingott volna (News.com.au)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.