Egy ausztrál férfi beperelte a főnökét, mert az többször ráfingott, de a bíróság szerint ez nem zaklatás

2018 április 11., szerda 11:48
109

Egy ausztrál férfinak elege lett abból, hogy a főnöke többször felemelt lábbal ráfingott, ezért pert indított az ügyben. Szerette volna, ha a bíróság 1,8 millió ausztrál dollárt, azaz valamivel több mint 350 millió forintot ítél meg neki kártérítésképp.

A bíróság azonban úgy határozott, hogy még ha valóban el is sültek a főnöki fingok, a dolog nem minősíthető munkahelyi zaklatásnak.

David Hinsgt, a pert indító férfi azt állította, hogy a fingáson túl mással is igyekeztek megkeseríteni a munkáját, munkatársai nem hívták magukkal kávézni sem, nevettek rajta, és szidták.

A beperelt főnök azt mondta a bíróságon, hogy nem tudja felidézni, hogy lefingta volna a beosztottját, de egyszer-kétszer talán megtörténhetett. Ezzel azonban nem az volt a célja, hogy zaklassa Hingstet. Arra a főnök nem emlékezett, hogy a folyamatos fingás miatt Hingst dezodort fújt volna rá, és Büdös úrnak szólította volna, ahogyan ezt Hingst állította.

Az egyik, tanúként valló munkatárs elmondta, hogy a főnök valóban sokat fingott, de nem tiszta, hogy célzottan Hingstre fingott volna (News.com.au)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt