Trump szerint soha nem volt ilyen rossz a viszony az oroszokkal, akik el-Asszáddal egy „öldöklő állatot” támogatnak

Donald Trump Fotó: RON SACHS/Picture-Alliance/AFP

Természetesen a Twitteren fakadt ki az amerikai elnök, miután szombaton legalább hetven ember meghalt, további 500 pedig valószínűleg egészségkárosodást szenvedett a Damaszkusz melletti Kelet-Gúta térség legnagyobb városa, Dúma ellen végrehajtott vegyi támadás következtében.

Donald Trumpnak elege van abból, hogy a szír elnök személyében Oroszország egy tömeggyilkost védelmez. Szerinte azzal, hogy Moszkva  Bassár el-Asszád mellett áll, az orosz-amerikai kapcsolatok soha nem látott mélységbe süllyedtek, mélyebbre mint voltak akár a hidegháború idején. 

Az elnök korábban kijelentette, hogy a vegyi támadásra válaszként rakétákat fognak kilőni a szír kormánycsapatokra. Orosz oldalról a libanoni nagykövet, Alexander Zsaszpikin reagált azzal, hogy semmilyen támadást nem fognak válasz nélkül hagyni. Erre a reakcióra válaszul ragadott Twittert a jó öreg Donald, aki egyenesen „gázzal gyilkoló állatnak” nevezte egy posztban a szír diktátort. 

el-Asszád és rezsimje tagadja, hogy ők álltak volna a szombati dúmai támadás mögött. 


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.