Trump szerint soha nem volt ilyen rossz a viszony az oroszokkal, akik el-Asszáddal egy „öldöklő állatot” támogatnak

külföld
2018 április 11., 12:13
comments 81

Donald Trump a költségvetési törvény aláírási ceremóniáján. Nem tűnt boldognak, és ezt nem is titkolta: a javaslatban nem különítették el a szükséges pénzt a mexikói határfalra. Vétóval fenyegetőzött, de végül kabinetfőnöke, alelnöke és két minisztere meggyőzte. De boldoggá nem tették.
photo_camera Donald Trump  Fotó: RON SACHS/Picture-Alliance/AFP

Természetesen a Twitteren fakadt ki az amerikai elnök, miután szombaton legalább hetven ember meghalt, további 500 pedig valószínűleg egészségkárosodást szenvedett a Damaszkusz melletti Kelet-Gúta térség legnagyobb városa, Dúma ellen végrehajtott vegyi támadás következtében.

Donald Trumpnak elege van abból, hogy a szír elnök személyében Oroszország egy tömeggyilkost védelmez. Szerinte azzal, hogy Moszkva  Bassár el-Asszád mellett áll, az orosz-amerikai kapcsolatok soha nem látott mélységbe süllyedtek, mélyebbre mint voltak akár a hidegháború idején. 

Az elnök korábban kijelentette, hogy a vegyi támadásra válaszként rakétákat fognak kilőni a szír kormánycsapatokra. Orosz oldalról a libanoni nagykövet, Alexander Zsaszpikin reagált azzal, hogy semmilyen támadást nem fognak válasz nélkül hagyni. Erre a reakcióra válaszul ragadott Twittert a jó öreg Donald, aki egyenesen „gázzal gyilkoló állatnak” nevezte egy posztban a szír diktátort. 

el-Asszád és rezsimje tagadja, hogy ők álltak volna a szombati dúmai támadás mögött. 

link Forrás

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.