94,2 milliárd forint osztalékot fizet a Mol

gazdaság
2018 április 12., 07:50

Megszavazta 94,2 milliárd forint osztalék kifizetését a 2017-es eredmény után a Mol Nyrt. éves rendes közgyűlése csütörtökön, ennek megfelelően a részvényenkénti osztalék 127,5 forint.

Az elfogadott igazgatósági javaslat szerint az egy részvényre jutó alap osztalék 85 forint, ami 9 százalékos növekedés az előző évihez képest. Ezen felül a tavalyi pénzügyi eredmények alapján az alaposztalék mértékének 50 százalékát kitevő, részvényenként 42,5 forint egyszeri osztalékot fizet a társaság.

A közgyűlés elfogadta a Mol csoport nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készített 2017-es konszolidált éves beszámolóját és az erre vonatkozó könyvvizsgálói jelentést 4231,7 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 316,4 milliárd forint adózás utáni eredménnyel.

Elfogadták az IFRS szerint készített 2017-es anyavállalati éves beszámolót és az erre vonatkozó könyvvizsgálói jelentést is 2851,4 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 185,8 milliárd forint adózás utáni eredménnyel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.