Az NVI informatikai rendszerének furcsaságai miatt nyújtott be kifogást az MSZP

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A választás.hu oldal működése, illetve nem működése, illetve az oldalon elérhető adatok furcsa változásai miatt kifogást nyújtott be az NVI és elnöke, Pálffy Ilona ellen az MSZP. Elsőként azt kifogásolják, hogy az NVI a választási informatikai rendszer túlterheltségére hivatkozva a szavazás napján elérhetetlenné tette a korábbi választások adatait, illetve azt, hogy az "átállított oldalon 2018. április 8-án napon belüli különböző időpontokban egyástól eltérő névjegyzéki adatok kerültek feltüntetésre.

Mint írják, a 18:30-kor közzétett adat szerint 7,875 millió választópolgár szerepelt a névjegyzékben, a 19 órás adat szerint viszont már 7,979 millió, közben a 18:30-kor közölt adatok szerint már 5,365 millióan szavaztak, fél órával később viszont már csak 5,283 ezer szavazót tüntettek fel az oldalon. Ez kifogásuk szerint felveti a külső beavatkozás gyanúját.

Kifogásolják továbbá, hogy az NVI kérésük ellenére se adta ki az informatikai rendszer átállításával kapcsolatos eljárási dokumentumokat.

Az MSZP honlapján nyilvánosságra hozta kifogása teljes szövegét.


444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.