Itt lehet jelentkezni a Soros-listára

POLITIKA
2018 április 12., 09:38

Friss számában listázza a Soros Györgyhöz így vagy úgy, de talán leginkább csak akárhogy köthető személyeket a Figyelő. A lista korántsem teljes, hogy mást ne mondjak, a kormányzati kommunikációban egyszerűen Soros blogjaként jellemzett lapunk egy munkatársa se fért rá - pedig még halottak is fölkerültek a listára, köztük a már 23 éve halott Ernst Gellner is, akinek 1995-ös halálakor aligha lehetett sejtése róla, hogy a nemrég még liberális Fidesz húsz év múlva a világ legnyomorultabbjaiban találja meg a fenyegető ellenséget, akiktől meg kell védeni a hazát.

link Forrás

Szóval a lista fájóan foghíjas, közel sincs rajta kétezer ember, pedig azt magától Orbán Viktortól tudhatjuk, hogy ennyi zsoldos szolgálja Magyarországon Soros György érdekeit. Koren Miklós közgazdász épp ezért petíciót indított a Change.org-on, hogy akik úgy érzik, méltatlanul lehagyták őket a listáról, jelentkezhessenek. "Segítsünk a Figyelő újságíróinak még több leütésnyi szöveget leadni a jövő héten! Az eheti számban méltatlanul kevés sorosista szerepel, még halott értelmiségeket is föl kellett sorolni, hogy teljen az oldalszám. Ha fájlalod, hogy kimaradtál az eheti listából, írd alá!" - írta.

Korennek nem ez az első látványos gesztusa az elmúlt években. Amikor a Telekom eladta az Origót, ami után az egész szerkesztőség felállt, a lapot pedig a kormányzati kommunikációs gépezet egyik fő eszközévé silányították, Koren nyílt levélben mondta fel Telekom-előfizetését. "Egyetlen forintot sem kívánok olyan cégnek fizetni, amely üzleti alkuk tárgyává teszi a magyar sajtószabadságot" - írta akkor. Mint mondta, mélységesen fölháborította, hogy úgy alkudoznak ilyen fontos dolgokról, mint egy kiló krumpliról.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.