Itt lehet jelentkezni a Soros-listára

POLITIKA
2018 április 12., 09:38
comments 225

Friss számában listázza a Soros Györgyhöz így vagy úgy, de talán leginkább csak akárhogy köthető személyeket a Figyelő. A lista korántsem teljes, hogy mást ne mondjak, a kormányzati kommunikációban egyszerűen Soros blogjaként jellemzett lapunk egy munkatársa se fért rá - pedig még halottak is fölkerültek a listára, köztük a már 23 éve halott Ernst Gellner is, akinek 1995-ös halálakor aligha lehetett sejtése róla, hogy a nemrég még liberális Fidesz húsz év múlva a világ legnyomorultabbjaiban találja meg a fenyegető ellenséget, akiktől meg kell védeni a hazát.

link Forrás

Szóval a lista fájóan foghíjas, közel sincs rajta kétezer ember, pedig azt magától Orbán Viktortól tudhatjuk, hogy ennyi zsoldos szolgálja Magyarországon Soros György érdekeit. Koren Miklós közgazdász épp ezért petíciót indított a Change.org-on, hogy akik úgy érzik, méltatlanul lehagyták őket a listáról, jelentkezhessenek. "Segítsünk a Figyelő újságíróinak még több leütésnyi szöveget leadni a jövő héten! Az eheti számban méltatlanul kevés sorosista szerepel, még halott értelmiségeket is föl kellett sorolni, hogy teljen az oldalszám. Ha fájlalod, hogy kimaradtál az eheti listából, írd alá!" - írta.

Korennek nem ez az első látványos gesztusa az elmúlt években. Amikor a Telekom eladta az Origót, ami után az egész szerkesztőség felállt, a lapot pedig a kormányzati kommunikációs gépezet egyik fő eszközévé silányították, Koren nyílt levélben mondta fel Telekom-előfizetését. "Egyetlen forintot sem kívánok olyan cégnek fizetni, amely üzleti alkuk tárgyává teszi a magyar sajtószabadságot" - írta akkor. Mint mondta, mélységesen fölháborította, hogy úgy alkudoznak ilyen fontos dolgokról, mint egy kiló krumpliról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.