Négy évvel a szülei halála után született meg egy gyerek

A kis Tiantian (magyarul kb. „cuki”) nagyszülei megnyerték a gyerekelhelyezési pert. A tavaly decemberben született kisfiú szülei ugyanis már nem élnek, 2013 márciusán autóbalesetben meghaltak – számolt be a Beijing News.

A szülők két éve voltak házasok, amikor elhatározták, hogy kipróbálják a lombikprogramot. Csakhogy öt nappal azelőtt, hogy beültették volna a nőbe a megtermékenyített petesejteket, a házaspár autóbaleset áldozata lett Csiangszuban.

A következő három évben a nagyszülők a hátrahagyott fagyasztott sejtekért pereskedtek, és meg is nyerték. A nagyszülők 2017. januárban egy laoszi béranyaügynökség segítségével béranyát kerestek. (Az ilyesmi Kínában tilos.)

Tavaly decemberben megszületett a kisfiú, aki a múlt hónapban lett 100 napos. A nagyszülők szerint általánosságban úgy néz ki, mint ahogy az apja nézett ki, de a szeme az elhunyt anyjáé.

A nagyszülők, akiknek a per során DNS-vizsgálaton is át kellett esniük, azt mondták, majd csak akkor mesélik el a kisfiú születésének szomorú történetét, ha nagyobb lesz, addig azt mondják, a tengerentúlon vannak a szülei. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.