Négy évvel a szülei halála után született meg egy gyerek

külföld
2018 április 12., 07:52
comments 52

A kis Tiantian (magyarul kb. „cuki”) nagyszülei megnyerték a gyerekelhelyezési pert. A tavaly decemberben született kisfiú szülei ugyanis már nem élnek, 2013 márciusán autóbalesetben meghaltak – számolt be a Beijing News.

A szülők két éve voltak házasok, amikor elhatározták, hogy kipróbálják a lombikprogramot. Csakhogy öt nappal azelőtt, hogy beültették volna a nőbe a megtermékenyített petesejteket, a házaspár autóbaleset áldozata lett Csiangszuban.

A következő három évben a nagyszülők a hátrahagyott fagyasztott sejtekért pereskedtek, és meg is nyerték. A nagyszülők 2017. januárban egy laoszi béranyaügynökség segítségével béranyát kerestek. (Az ilyesmi Kínában tilos.)

Tavaly decemberben megszületett a kisfiú, aki a múlt hónapban lett 100 napos. A nagyszülők szerint általánosságban úgy néz ki, mint ahogy az apja nézett ki, de a szeme az elhunyt anyjáé.

A nagyszülők, akiknek a per során DNS-vizsgálaton is át kellett esniük, azt mondták, majd csak akkor mesélik el a kisfiú születésének szomorú történetét, ha nagyobb lesz, addig azt mondják, a tengerentúlon vannak a szülei. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.