Elkezdődött a faátültetés a Városligetben, egy tölgy azonban annyira korhadt volt, hogy nem bírta

társadalom
2018 április 13., 10:30
comments 139

Kedd írtuk meg, hogy a ligetvédők egyik csoportja a Városligetben blokád alá vette az Ötvenhatosok tere mögötti építési területet, mert ott elkezdték nyesni a fák ágait, hogy előkészítsék az átültetéseket.

Pénteken aztán kaptunk egy képet, amely alapján van olyan fa, amelyet nem ültetnek át, hanem már ki is vágták kidőlt:

Ugyanez közelebbről:

Update:

Cikkünk megjelenése után a Városliget Zrt. közölte, hogy négy átültetésre szánt fát előzetesen megvizsgáltak, és ezek közül az egyik idős tölgyről kiderült, hogy nem egészséges. Azt írták, hogy ennek ellenére megpróbálták megmenteni, és új helyre költöztetni, de a a felszín alatti törzs olyan korhadt volt, hogy a fa nem bírta tovább a terhelést és kidőlt.

“A Városliget Zrt. a jogszabályi előírásokat túlteljesítve, a kidőlt példány törzsátmérőjének összértékét másfélszeresen meghaladó új, nagyméretű, előnevelt fákat telepít a Ligetbe” - írták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.