Elkezdődött a faátültetés a Városligetben, egy tölgy azonban annyira korhadt volt, hogy nem bírta

Kedd írtuk meg, hogy a ligetvédők egyik csoportja a Városligetben blokád alá vette az Ötvenhatosok tere mögötti építési területet, mert ott elkezdték nyesni a fák ágait, hogy előkészítsék az átültetéseket.

Pénteken aztán kaptunk egy képet, amely alapján van olyan fa, amelyet nem ültetnek át, hanem már ki is vágták kidőlt:

Ugyanez közelebbről:

Update:

Cikkünk megjelenése után a Városliget Zrt. közölte, hogy négy átültetésre szánt fát előzetesen megvizsgáltak, és ezek közül az egyik idős tölgyről kiderült, hogy nem egészséges. Azt írták, hogy ennek ellenére megpróbálták megmenteni, és új helyre költöztetni, de a a felszín alatti törzs olyan korhadt volt, hogy a fa nem bírta tovább a terhelést és kidőlt.

“A Városliget Zrt. a jogszabályi előírásokat túlteljesítve, a kidőlt példány törzsátmérőjének összértékét másfélszeresen meghaladó új, nagyméretű, előnevelt fákat telepít a Ligetbe” - írták.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.