Folytatódik: olyan közbeszerzést írtak ki, aminek tényleg csakis Mészáros Lőrinc tudott megfelelni

gazdaság
2018 április 13., 04:27
comments 84

Nemrég olyan közbeszerzést jelentetett meg a Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG), amit Mészáros Lőrincen kívül más meg sem tudna nyerni az országban. Az Mfor szedte össze, hogy a Mediaworksön kívül már teljesíteni sem tudná a KMTG feltételeit, hogy 10 hónapon keresztül, 40 alkalommal, alkalmanként 230 ezer példányban kellene megjelentetni a 8 oldalas kulturális kiadványt.

De olyan újság mellékleteként akarják megjelentetni, ami tartalmában kapcsolódik az emberek mindennapjaihoz, a hétköznapi élet sok területét lefedő információt tartalmaz, a szerzői tartalmak túlsúlyban vannak a bulvárhírekkel szemben. Ráadásul olyan napi vagy hetilapnak kell lennie, ami az elmúlt 3 évben legalább 170 ezer példányban és legalább 5 magyar megyében megjelent, amivel tényleg csak Mészáros rendelkezik. De az 5 megye a gyakorlatban kevés, mert a szerződéskötés feltétele, hogy 9 megyében jelentessék meg a kiadványt.

A lap szerint a kritériumoknak csak a Mediaworks tud megfelelni. Mészárosék végül olyan ajánlatot tettek, amiért 230 ezer példánnyal számolva 163 millió forintot kaphatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.