Folytatódik: olyan közbeszerzést írtak ki, aminek tényleg csakis Mészáros Lőrinc tudott megfelelni

Nemrég olyan közbeszerzést jelentetett meg a  Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG), amit Mészáros Lőrincen kívül más meg sem tudna nyerni az országban.  Az Mfor szedte össze, hogy a Mediaworksön kívül már teljesíteni sem tudná a KMTG feltételeit, hogy 10 hónapon keresztül, 40 alkalommal, alkalmanként 230 ezer példányban kellene megjelentetni a 8 oldalas kulturális kiadványt.

De olyan újság mellékleteként akarják megjelentetni, ami tartalmában kapcsolódik az emberek mindennapjaihoz, a hétköznapi élet sok területét lefedő információt tartalmaz, a szerzői tartalmak túlsúlyban vannak a bulvárhírekkel szemben.  Ráadásul olyan napi vagy hetilapnak kell lennie, ami az elmúlt 3 évben legalább  170 ezer példányban és legalább 5 magyar megyében megjelent, amivel tényleg csak Mészáros rendelkezik.  De az 5 megye a gyakorlatban kevés, mert a szerződéskötés feltétele, hogy 9 megyében jelentessék meg a kiadványt.

A lap szerint a kritériumoknak csak a Mediaworks tud megfelelni.  Mészárosék végül olyan ajánlatot tettek, amiért 230 ezer példánnyal számolva 163 millió forintot kaphatnak. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.