Schmidt Mária is beszáll a szállodabizniszbe

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A kormányközeli oligarchák új kedvenc területe a turizmus, azon belül is a szállodák. Schmidt Mária és rokonsága is követi a divatot: a BIF Nyrt. nevű családi cég a napokban vásárolt meg egy Andrássy úti épületet, ahol hamarosan luxushotelt alakíthatnak ki. Mivel a cég már korábban megvette a szomszédos ingatlant, összesen 8000 négyzetméteres boutique hotel jöhet így létre - írja a HírTV.

A 100 szobásra tervezett hotel a tervek szerint 2020 elején nyithat, de nem Schmidt Máriáék, hanem egy szállodalánc üzemeltetésében.

A BIF Nyrt igazgatótanácsának elnöke Schmidt Mária lánya, az alelnöke pedig a veje. A cég fő tulajdonosai - közvetlenül és egy másik cégen keresztül - a kormánybiztos és két gyereke, Ungár Anna és Ungár Péter LMP-s politikus.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.