Célpont: összehangolt, és szervezett hálózat utaztatta a kamu magyar lakcímmel rendelkező ukránokat szavazni

POLITIKA
2018 április 14., 12:32
comments 253
  • Több ukrán határ melletti településen is irreálisan megnőtt az ott élők száma, legalábbis papíron. Az RTL Klub Házon kívül című műsora a választások előtti héten mutatta be azt a riportját, amiben egy beregsurányi asszonyhoz több mint kétszáz ukrán-magyar kettős állampolgárt jelentettek be.
  • A HírTV Célpont című műsora most beépült a fiktív magyar lakcímmel már választásra jogosult kettős állampolgárokat utaztató hálózatba.

A Célpont pénteki esti adása szerint

"összehangolt és szervezett hálózat szállította a fiktív magyar lakcímmel rendelkező ukrán-magyar kettős állampolgárokat Ukrajnából azokra a szabolcsi kistelepülésekre, ahol szavazhattak."

Major-Ádám Andrea és Báthory Róbert riportja 18 szórakoztató percben mutatja be a magyar választási rendszer kikezdhetetlenségét. 

link Forrás

A magyar lakcímmel rendelkező kettős állampolgárok szavazhatnak a magyar választásokon. Szavaztak is. A Célpont stábja kapcsolatba került Kilb Józseffel, az ukrajnai Tiszaújlak egykori polgármesterével, aki 

a saját embereivel mintegy ezer embert szállított a Fidesznek.

Kilb bevallotta, hogy megmondta a leszállított embereknek, hogy kire kell szavazni:

Tilki Attila a hármas, Fidesz, tizenhármas.

A Célpont szerint a 12 éve képviselő kormánypárti Tilki akkora királya a választókerületének, hogy "ha maga Orbán indulna ellene, akkor is ő nyerne." A fiktív lakcímmel rendelkező kettős állampolgárok szavazását több ponton is "támogatta' a magyar közigazgatás. Kezdve a kamucímre bejelentő önkormányzatoktól odáig, hogy a választás idejére

központi utasításra könnyített ellenőrzést rendeltek el az ukrán-magyar határon. Sőt, a vasárnap amúgy zárva tartó kishatárátkelőket is kinyitották április nyolcadikán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.