Nem engedték be Angliába a muszlimellenes-szélsőjobbos Identitás Generáció magyar vezetőjét

A Guardian ír arról, hogy két, Európa-szerte is az ismertebbek közé tartozó radikális aktivistát is visszafordítottak a hatóságok a brit határon. 

Az osztrák Martin Sellner és a magyar Bódi Ábel egyaránt a nemzetközi, már 13 különböző európai országban működő muszlimellenes-szélsőjobboldali Identitás Generáció (Generation Identity) vezetői közé tartoznak, és mindketten a nemrégiben alakult brit Identitás-sejt londoni konferenciájára igyekeztek, amikor feltartóztatták őket a Stansted reptéren. 

A 29 éves Sellner egy hónapon belül másodjára próbált meg Angliába utazni, sikertelenül. Róla azt írja a Guardian, hogy fő szervezője volt annak a „Defend Europe” kampánynak, melynek célja volt megakadályozni a bevándorlókat és menekülteket mentő Földközi-tengeri akciók sikerét. Az emberséges kezdeményezésnek  és annak magyar főhősének természetesen teret adott a magyar kormány elsőszámú hírtelevíziója is:

A szervezet egyik aktivistája is megerősítette a hírt a lapnak. A brit Identitás még gyerekcipőben jár, valószínűleg a két aktivista a helyi operáció fellendítése érkezett volna az országba. 

Az etnopluralista és szélsőségesen bevándorlás-ellenes mozgalomról a gyűlöletcsoportokkal foglalkozó Hope Not Hate aktivistái azt mondták a Guardiannek, hogy veszélyesebbek a poros, oldschool radikálisoknál, mert sokkal hatékonyabban terjesztik üzeneteiket és adják el politikailag korrektebbnek látszó csomagolásban radikális-gyűlölködő üzeneteiket. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.