Sallai Róbert Benedek megütötte Hadházy Ákost

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A LMP távozó országgyűlési képviselője, Sallai Róbert Benedek megütötte a párt társelnökét, Hadházy Ákost szombaton egy etikai bizottsági meghallgatáson, írja az Index. Hadházy az Indexnek elmondta: 

"éppen ő beszélt, amikor Sallai hirtelen neki rontott, meg akarta ütni, de többen lefogták, de még így is sikerült a székével együtt fellöknie őt."

Úgy tudjuk, hogy

Hadházy a radiátornak esett, beverte a fejet, elájult. Mentőt kellett hozzá hívni, 5 percig eszméletlen állapotban volt. 

Hadházy Facebook-oldalán is megerősítette a hírt: 

Az LMP közölte:

fegyelmi eljárás indul Sallai R. Benedekkel szemben.

A párt közleményében úgy fogalmazott, mivel az erőszak minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét vallják, 

"a mai napon történt eseményeket követően azonnal megkezdődött a párton kívüli jogi és a párton belüli fegyelmi eljárás Sallai R. Benedekkel szemben."

Az LMP éppen Kassai Dániel képviselőjelöltjük fegyelmi tárgyalását tartotta. Kassai a párt beleegyezése nélkül lépett vissza a szocialista Kunhalmi Ágnes javára a Budapest 18. sz. választókerületben, tettéért ki is zárhatják a pártból. Sallai ütése miatt nem hoztak döntést az ügyben. 

A pártban lévő komoly feszültségekről a napokban több cikk is született: Hadházy Ákosra állítólag azért neheztelnek, mert a szervezet felhatalmazása nélkül kezdett közeledni és egyezkedni a szocialistákkal visszalépésekről, míg Sallairól azt állította Hadházy, hogy milliós perekkel fenyegette meg azokat a párttagokat, akik visszalépnek az esélyesebb ellenzékiek javára. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.