Sallai Róbert Benedek megütötte Hadházy Ákost

POLITIKA
2018 április 14., 11:27
comments 1133

A LMP távozó országgyűlési képviselője, Sallai Róbert Benedek megütötte a párt társelnökét, Hadházy Ákost szombaton egy etikai bizottsági meghallgatáson, írja az Index. Hadházy az Indexnek elmondta:

"éppen ő beszélt, amikor Sallai hirtelen neki rontott, meg akarta ütni, de többen lefogták, de még így is sikerült a székével együtt fellöknie őt."

Úgy tudjuk, hogy

Hadházy a radiátornak esett, beverte a fejet, elájult. Mentőt kellett hozzá hívni, 5 percig eszméletlen állapotban volt.

Hadházy Facebook-oldalán is megerősítette a hírt:

Az LMP közölte:

fegyelmi eljárás indul Sallai R. Benedekkel szemben.

A párt közleményében úgy fogalmazott, mivel az erőszak minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét vallják,

"a mai napon történt eseményeket követően azonnal megkezdődött a párton kívüli jogi és a párton belüli fegyelmi eljárás Sallai R. Benedekkel szemben."

Az LMP éppen Kassai Dániel képviselőjelöltjük fegyelmi tárgyalását tartotta. Kassai a párt beleegyezése nélkül lépett vissza a szocialista Kunhalmi Ágnes javára a Budapest 18. sz. választókerületben, tettéért ki is zárhatják a pártból. Sallai ütése miatt nem hoztak döntést az ügyben.

A pártban lévő komoly feszültségekről a napokban több cikk is született: Hadházy Ákosra állítólag azért neheztelnek, mert a szervezet felhatalmazása nélkül kezdett közeledni és egyezkedni a szocialistákkal visszalépésekről, míg Sallairól azt állította Hadházy, hogy milliós perekkel fenyegette meg azokat a párttagokat, akik visszalépnek az esélyesebb ellenzékiek javára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.