A Pentagon szerint péntek óta hússzor annyi orosz troll garázdálkodik a neten

"2000 százalékkal nőtt az orosz trollok száma az elmúlt 24 órában" - jelentette be szombati sajtótájékoztatóján Dana White, az amerikai hadügyminisztérium, a Pentagon szóvivője. Elmondása szerint az orosz trollok a Szíriában amerikai-brit-francia együttműködésben végrehajtott csapás óta szaporodtak el.

Az orosz trollhadsereg a szokásos tevékenységeit végzi, álhíreket és megosztó tartalmakat közölt, hogy ezzel keltsen zavart a közvéleményben. Ennyiben nincs változás, amióta a világ felfigyelt az orosz trollhadseregre, azóta tudjuk, hogy ezeknek a fiókoknak a célja, hogy politikai tőkét kovácsoljanak a közvélemény megosztottságából. Ben Sasse republikánus szenátor szerint az, hogy a szíriai csapás után elszaporodtak az orosz trollok, csak újabb példa arra, hogy "hogyan fognak kinézni a jövő háborúi", amelyekben már nem csupán a konkrét harci helyzetekben okoz zavart, ha csak részleges vagy téves információk nehezítik a döntéshozatalt. (Via Axios)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.