A Professzorok Batthyány Köre alantasságnak tartja a Figyelő Soros-listáját

„Úgy látszik, még nem mindenki bízik a szeretet és összefogás erejében. A Figyelő című lap egy szerzője ugyanis arra az alantas vállalkozásra adta a fejét, hogy összeírja a Sorosnak elkötelezett magyar polgárokat. Mondhatná valaki: ez jó kis hecc, hiszen úgysem lesz semmi következménye. Mert valóban nem lesz. A szerzőnek és a szerkesztőnek tudnia kellene azonban, hogy hazánkban mindig vannak, akik az ilyen listába szedéstől - általában jó okkal, még ha ezúttal ok nélkül is - megijednek” - áll a Professzorok Batthyány Köre elnöksége által jegyzett közleményben. 

A közlemény szerint „az esetet úgy fogják szertekürtölni az egész világon, hogy Magyarországon az agresszív nacionalista oldal győzelme nyomán, íme, máris úrrá lett a rettegés”. A Professzorok Batthyány Köre ezen kívül a Figyelő listázását kiváló alkalomnak tartja arra is, hogy a CEU-ügy után a meghasadt értelmiség két ága közé újabb éket verjen a Fidesz és holdudvara. „Elvből ellenezzük a listakészítést, bármilyen személyeskedő ellenségkép kialakítását és terjesztését” - zárul a közlemény.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.