Balatoni vasútfejlesztés: az uniós pénzek miatt bizonyítani kell majd, hogy Balatonfüred Székesfehérvár elővárosa!!4

A Magyar Hírlap értesülései szerint hamarosan eredményt lehet hirdetni az észak-balatoni vasútvonal villamosítására meghirdetett tenderen, ugyanis érkeztek a becsült beruházási összeghez közeli ajánlatok. A beruházást lebonyolító Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt kérte a jelentkezőktől, hogy 

a Székesfehérvár-Balatonfüred közötti 64,5 kilométeres pálya áramosítása ne kerüljön többe 23 milliárd forintnál. 

Korábban ennek az összegnek a háromszorosáért (!!) adtak árajánlatokat a jelentkezők. Dorner Lajos, a Balaton Fejlesztési Tanács közlekedési szakértője a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy mivel a fejlesztés az uniós támogatások „Központi régión kívüli városi és elővárosi közlekedés” című alfejezete támogatásával valósul meg, jelenthet problémát, ugyanis bizonyítani kellene majd, hogy

„Balatonfüred miért számít Székesfehérvár elővárosának.”

Ha tavasszal valóban eredményt hirdetnek a kivitelezésre kiírt tenderen, akkor szeptemberi kezdéssel 2021 elejére valósulhat meg a beruházás. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.