Balatoni vasútfejlesztés: az uniós pénzek miatt bizonyítani kell majd, hogy Balatonfüred Székesfehérvár elővárosa!!4

A Magyar Hírlap értesülései szerint hamarosan eredményt lehet hirdetni az észak-balatoni vasútvonal villamosítására meghirdetett tenderen, ugyanis érkeztek a becsült beruházási összeghez közeli ajánlatok. A beruházást lebonyolító Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt kérte a jelentkezőktől, hogy 

a Székesfehérvár-Balatonfüred közötti 64,5 kilométeres pálya áramosítása ne kerüljön többe 23 milliárd forintnál. 

Korábban ennek az összegnek a háromszorosáért (!!) adtak árajánlatokat a jelentkezők. Dorner Lajos, a Balaton Fejlesztési Tanács közlekedési szakértője a Magyar Hírlapnak elmondta, hogy mivel a fejlesztés az uniós támogatások „Központi régión kívüli városi és elővárosi közlekedés” című alfejezete támogatásával valósul meg, jelenthet problémát, ugyanis bizonyítani kellene majd, hogy

„Balatonfüred miért számít Székesfehérvár elővárosának.”

Ha tavasszal valóban eredményt hirdetnek a kivitelezésre kiírt tenderen, akkor szeptemberi kezdéssel 2021 elejére valósulhat meg a beruházás. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.