Egy 7 éves kislány elmesélte, milyen volt a dúmai vegyifegyver-támadás

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A BBC megszólaltatta Maszát, a 7 éves kislányt, aki egy héttel ezelőtt feltűnt a dúmai vegyifegyver-támadás után készített videóban. Így nézett ki akkor:

Fotó: BBC

És így néz ki most:

Fotó: BBC

Elmondta, hogy a pincében voltak, amikor a bombázás kezdődött, és egyszer csak ledobtak egy hordót, ami nem robbant fel, csak sziszegett. Mindenkinek azt mondták, hogy menjenek fel gyorsan, ő pedig az utolsó emeleten elesett. Az anyja sírni kezdett, amire a nagybátyja egy vizes ronggyal felkapta a kislányt, és az orvosokig futott vele. Az egészségügyi ponton a gyerekeket lemosták, sprét fújtak rájuk, és injekciót is kaptak.

Azt mondta, ezután aludtak, majd arra ébredtek, hogy bombázzák őket, és mindent belepett a por. Holttesteket láttak, és vérszag volt – mondta. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.