Újabb népszavazási kérdést hitelesítettek a Római-partra tervezett gátról

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miközben mindenki az országgyűlési választásokkal volt elfoglalva, a Fővárosi Választási Bizottság újabb népszavazási kérdést hitelesített a Római-partra tervezett mobilgátról, írja Hvg. Emlékezetes: tavaly októberben lehetett volna egy referendum a témában, de mivel az az önkormányzati határozatra vonatkozott, amit időközben Tarlós Istvánék visszavontak, okafogyottá vált. A mostani kérdés viszont magára a védműre vonatkozik: 

"akarja-e, hogy a Duna Budapest római-parti szakaszán a parti sávban mobil árvízvédelmi gát épüljön?"

A Hvg megkeresésére a Momentum szóvivője közölte: 

támogatják az aláírásgyűjtést és csatlakoznak is hozzá, helyi szinten már meg is kezdték a szerveződést a párt óbudai tagjai.

Az LMP frissen megválasztott képviselője, Csárdi Antal pedig azt mondta, hogy 

"a budapestiek számára egy nagyon fontos ügyről van szó, ezért egyértelmű, hogy az LMP is támogatja a népszavazást és beszáll az aláírásgyűjtésbe."

A Fák a Rómain civil csoport szerint  a népszavazásnak halasztó hatálya van arra az ügyre nézve, amelyre vonatkozik. Így két hónapig biztosan nem dolgoznak munkagépek a Rómain. Egyrészt azért mert a jogszabályok szerint az országgyűlési választások előtt és után 40 napig nem folytatható aláírásgyűjtés népszavazási ügyekben, így leghamarabb május 18-án lehet nekiállni a 138 ezer támogató aláírás összegyűjtésének, amire 30 nap áll rendelkezésre. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.