A kampánytámogatás visszafizettetése miatt is az Alkotmánybírósághoz fordul a Momentum

Az Alkotmánybírósághoz fordul a Momentum, mert szerinte sérti a jogbiztonság és a kellő felkészülési idő követelményét, hogy a választások előtt hoztak jogszabályt arról, hogy az 1 százalékos támogatottságot el nem érő pártoknak vissza kell fizetniük a kampánytámogatást, írja az Index. A Momentum által kifogásolt jogszabályt tavaly novemberben, azaz fél évvel a választás előtt fogadták el. Emiatt kell most az Együttnek visszafizetnie a 150 milliós támogatást. A Momentum vezetője, Fekete-Győr András közleményében úgy fogalmazott, hogy 

„a Momentum kötelességének érzi, hogy ne csak saját magáért, hanem minden demokratikus párttal elkövetett igazságtalansággal szemben is kiálljon. Tavaly az Állami Számvevőszék bírságaival szemben tüntettünk, ezúttal alkotmányjogi panaszt nyújtunk be. Reméljük, hogy az Alkotmánybíróság belátja a probléma súlyát és fellép az igazságtalansággal szemben.” 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.