A kampánytámogatás visszafizettetése miatt is az Alkotmánybírósághoz fordul a Momentum

Az Alkotmánybírósághoz fordul a Momentum, mert szerinte sérti a jogbiztonság és a kellő felkészülési idő követelményét, hogy a választások előtt hoztak jogszabályt arról, hogy az 1 százalékos támogatottságot el nem érő pártoknak vissza kell fizetniük a kampánytámogatást, írja az Index. A Momentum által kifogásolt jogszabályt tavaly novemberben, azaz fél évvel a választás előtt fogadták el. Emiatt kell most az Együttnek visszafizetnie a 150 milliós támogatást. A Momentum vezetője, Fekete-Győr András közleményében úgy fogalmazott, hogy 

„a Momentum kötelességének érzi, hogy ne csak saját magáért, hanem minden demokratikus párttal elkövetett igazságtalansággal szemben is kiálljon. Tavaly az Állami Számvevőszék bírságaival szemben tüntettünk, ezúttal alkotmányjogi panaszt nyújtunk be. Reméljük, hogy az Alkotmánybíróság belátja a probléma súlyát és fellép az igazságtalansággal szemben.” 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.