Fekete-Győr András - mármint az idősebb - az európai betétbiztosító szervezet új főtitkára lesz

POLITIKA
2018 április 17., 06:43
comments 56

Fekete-Győr András lesz a párizsi székhelyű Betétbiztosítók Európai Fóruma (EFDI) főtitkára - írja az Index. A szervezet célja, hogy egységesítse a rendkívül heterogén európai betétbiztosítási szabályokat, teljes jogú magyar tagja az Országos Betétbiztosítási Alap.

Fekete-Győr András
photo_camera Fekete-Győr András Fotó: OBA

Ennek volt a vezetője Fekete-Győr András, egészen januárig, amikor idő előtt leváltották. Erről ő maga nem nyilatkozott. Fia, a Momentum elnöke viszont hosszú posztot írt az esetről, amelyben nem mondta ki direktben, de elég egyértelműen utalt arra, amit más is sejtetett, vagyis hogy az ő politikai szerepvállalása miatt rakták ki az apját.

„A családommal nagyon szorítunk azért, hogy mihamarabb munkát találjon. Remélem, itthon” - írta akkor, ami legfeljebb félig sikerült: az EFDI szóvivője az Indexnek azt mondta, hogy Fekete-Győr megbízatása négy évre szól és döntően budapesti és brüsszeli bázissal fog dolgozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.