Fekete-Győr András - mármint az idősebb - az európai betétbiztosító szervezet új főtitkára lesz

Fekete-Győr András lesz a párizsi székhelyű Betétbiztosítók Európai Fóruma (EFDI) főtitkára - írja az Index. A szervezet célja, hogy egységesítse a rendkívül heterogén európai betétbiztosítási szabályokat, teljes jogú magyar tagja az Országos Betétbiztosítási Alap.

Fekete-Győr AndrásFotó: OBA

Ennek volt a vezetője Fekete-Győr András, egészen januárig, amikor idő előtt leváltották. Erről ő maga nem nyilatkozott. Fia, a Momentum elnöke viszont hosszú posztot írt az esetről, amelyben nem mondta ki direktben, de elég egyértelműen utalt arra, amit más is sejtetett, vagyis hogy az ő politikai szerepvállalása miatt rakták ki az apját.

„A családommal nagyon szorítunk azért, hogy mihamarabb munkát találjon. Remélem, itthon” - írta akkor, ami legfeljebb félig sikerült: az EFDI szóvivője az Indexnek azt mondta, hogy Fekete-Győr megbízatása négy évre szól és döntően budapesti és brüsszeli bázissal fog dolgozni.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.