Fekete-Győr András - mármint az idősebb - az európai betétbiztosító szervezet új főtitkára lesz

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Fekete-Győr András lesz a párizsi székhelyű Betétbiztosítók Európai Fóruma (EFDI) főtitkára - írja az Index. A szervezet célja, hogy egységesítse a rendkívül heterogén európai betétbiztosítási szabályokat, teljes jogú magyar tagja az Országos Betétbiztosítási Alap.

Fekete-Győr AndrásFotó: OBA

Ennek volt a vezetője Fekete-Győr András, egészen januárig, amikor idő előtt leváltották. Erről ő maga nem nyilatkozott. Fia, a Momentum elnöke viszont hosszú posztot írt az esetről, amelyben nem mondta ki direktben, de elég egyértelműen utalt arra, amit más is sejtetett, vagyis hogy az ő politikai szerepvállalása miatt rakták ki az apját.

„A családommal nagyon szorítunk azért, hogy mihamarabb munkát találjon. Remélem, itthon” - írta akkor, ami legfeljebb félig sikerült: az EFDI szóvivője az Indexnek azt mondta, hogy Fekete-Győr megbízatása négy évre szól és döntően budapesti és brüsszeli bázissal fog dolgozni.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.