Indoklás nélkül lemondták Alföldi Róbert pécsi előadását

POLITIKA
2018 április 17., 08:45
comments 359

Facebookon közölte a Kodály Központ, hogy elmarad az Alföldi Róbert főszereplésével futó sikerdarab, az Igenis, miniszterelnök úr! pécsi vendégjátéka. A döntést semmivel nem indokolták, és az alkotók közlése szerint még csak nem is szóltak nekik. Az eladott jegyek árát visszafizetik.

„Hivatalos indoklást mostanáig sem kaptunk. Az előadást nem mi mondtuk le, a Zsolnay Színházzal megbeszéltek alapján az időpontot leegyeztettük, és készültünk a vendégjátékra. Értetlenül állunk az eljárás előtt. Köszönjük az érdeklődőknek, és nagyon sajnáljuk” - olvasható az előadás Facebook-oldalán. 

link Forrás

Az Igenis, miniszterelnök úr! az Átrium színházat is üzemeltető Kultúrbrigád produkciója, a rendező Znamenák István, a főszereplők pedig Alföldi Róbert és Hevér Gábor. A színlap szerint a történet kiindulópontja, hogy „a gazdasági és kormányzati válság tetőpontján az angol miniszterelnök azzal szembesül, hogy egy keleti ország külügyminisztere erkölcsileg megkérdőjelezhető és hatalmas diplomáciai botránnyal veszélyeztető, ám gordiuszi megoldást kínál Európa problémáira.” Az előadás azt a kérdést teszi fel, hogy 

„Milyen áldozatot lehet hozni a 21. században a politika és közgazdaság oltárán, a fenekedő bulvárlapok szenzációra éhes újságíróinak gyűrűjében?”

Áprilisban Alföldi Róbert zalaegerszegi meghívását tiltotta le a térség fideszes képviselője, ami után egy másik városban, Zalaszentgróton rendezték meg a beszélgetést

A zalaszentgróti beszélgetés
photo_camera A zalaszentgróti beszélgetés Fotó: Halász Júlia

Felhívtam a Zsolnay Negyed sajtósát, és megkérdeztem, miért mondták le az előadást, illetve miért nem szóltak erről a társulatnak. Azt kérte, hogy küldjem írásban a kérdéseimet, ha válaszolnak, frissítem a cikket. 

A Zsolnay Negyed üzemeltetője a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., amely a fideszes vezetésű önkormányzat tulajdona.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.