Indoklás nélkül lemondták Alföldi Róbert pécsi előadását

Facebookon közölte a Kodály Központ, hogy elmarad az Alföldi Róbert főszereplésével futó sikerdarab, az Igenis, miniszterelnök úr! pécsi vendégjátéka. A döntést semmivel nem indokolták, és az alkotók közlése szerint még csak nem is szóltak nekik. Az eladott jegyek árát visszafizetik.

„Hivatalos indoklást mostanáig sem kaptunk. Az előadást nem mi mondtuk le, a Zsolnay Színházzal megbeszéltek alapján az időpontot leegyeztettük, és készültünk a vendégjátékra. Értetlenül állunk az eljárás előtt. Köszönjük az érdeklődőknek, és nagyon sajnáljuk” - olvasható az előadás Facebook-oldalán. 

Az Igenis, miniszterelnök úr! az Átrium színházat is üzemeltető Kultúrbrigád produkciója, a rendező Znamenák István, a főszereplők pedig Alföldi Róbert és Hevér Gábor. A színlap szerint a történet kiindulópontja, hogy „a gazdasági és kormányzati válság tetőpontján az angol miniszterelnök azzal szembesül, hogy egy keleti ország külügyminisztere erkölcsileg megkérdőjelezhető és hatalmas diplomáciai botránnyal veszélyeztető, ám gordiuszi megoldást kínál Európa problémáira.” Az előadás azt a kérdést teszi fel, hogy 

„Milyen áldozatot lehet hozni a 21. században a politika és közgazdaság oltárán, a fenekedő bulvárlapok szenzációra éhes újságíróinak gyűrűjében?”

Áprilisban Alföldi Róbert zalaegerszegi meghívását tiltotta le a térség fideszes képviselője, ami után egy másik városban, Zalaszentgróton rendezték meg a beszélgetést

A zalaszentgróti beszélgetésFotó: Halász Júlia

Felhívtam a Zsolnay Negyed sajtósát, és megkérdeztem, miért mondták le az előadást, illetve miért nem szóltak erről a társulatnak. Azt kérte, hogy küldjem írásban a kérdéseimet, ha válaszolnak, frissítem a cikket. 

A Zsolnay Negyed üzemeltetője a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., amely a fideszes vezetésű önkormányzat tulajdona.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.