Indoklás nélkül lemondták Alföldi Róbert pécsi előadását

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Facebookon közölte a Kodály Központ, hogy elmarad az Alföldi Róbert főszereplésével futó sikerdarab, az Igenis, miniszterelnök úr! pécsi vendégjátéka. A döntést semmivel nem indokolták, és az alkotók közlése szerint még csak nem is szóltak nekik. Az eladott jegyek árát visszafizetik.

„Hivatalos indoklást mostanáig sem kaptunk. Az előadást nem mi mondtuk le, a Zsolnay Színházzal megbeszéltek alapján az időpontot leegyeztettük, és készültünk a vendégjátékra. Értetlenül állunk az eljárás előtt. Köszönjük az érdeklődőknek, és nagyon sajnáljuk” - olvasható az előadás Facebook-oldalán. 

Az Igenis, miniszterelnök úr! az Átrium színházat is üzemeltető Kultúrbrigád produkciója, a rendező Znamenák István, a főszereplők pedig Alföldi Róbert és Hevér Gábor. A színlap szerint a történet kiindulópontja, hogy „a gazdasági és kormányzati válság tetőpontján az angol miniszterelnök azzal szembesül, hogy egy keleti ország külügyminisztere erkölcsileg megkérdőjelezhető és hatalmas diplomáciai botránnyal veszélyeztető, ám gordiuszi megoldást kínál Európa problémáira.” Az előadás azt a kérdést teszi fel, hogy 

„Milyen áldozatot lehet hozni a 21. században a politika és közgazdaság oltárán, a fenekedő bulvárlapok szenzációra éhes újságíróinak gyűrűjében?”

Áprilisban Alföldi Róbert zalaegerszegi meghívását tiltotta le a térség fideszes képviselője, ami után egy másik városban, Zalaszentgróton rendezték meg a beszélgetést

A zalaszentgróti beszélgetésFotó: Halász Júlia

Felhívtam a Zsolnay Negyed sajtósát, és megkérdeztem, miért mondták le az előadást, illetve miért nem szóltak erről a társulatnak. Azt kérte, hogy küldjem írásban a kérdéseimet, ha válaszolnak, frissítem a cikket. 

A Zsolnay Negyed üzemeltetője a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., amely a fideszes vezetésű önkormányzat tulajdona.