Merkel: Júniusra elkészülnek Németország és Franciaország közös javaslatai az Európai Unió reformjáról

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Keddi berlini sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva jelentette be Angela Merkel, hogy 

"júniusban elkészülnek Németország és Franciaország közös javaslatai az Európai Unió reformjáról."

A német kancellár szerint a legfontosabb kérdések között szerepelnek, hogy "miként hozunk létre egy közös európai menekültügyi rendszert, hogyan biztosítjuk a következő évek finanszírozását, hogyan válaszolunk a külpolitikában egységesen és közösen, és hogyan fejlesztjük tovább védelmi politikánkat a NATO kiegészítéseként." A német kancellár szerint az euróövezetet tekintve Németország szerint a bankunió kiteljesítése a legfontosabb, az övezet és az egész EU gazdaságát tekintve pedig a versenyképesség erősítése. Hozzátette:

"ezek az ügyek egyformán fontosak egy erős és közös értékeken alapuló EU felépítéséhez."

Merkel szerint fel kell pörgetni az EU reformját, és biztos benne, hogy Németország és Franciaország ki tud dolgozni egy erős csomagot. Emlékeztetett: csütörtökön Macron francia elnök Berlinbe érkezik, és a június végére tervezett EU-csúcs előtt miniszteri szinten is egyeztet a két kormány. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.