Merkel: Júniusra elkészülnek Németország és Franciaország közös javaslatai az Európai Unió reformjáról

Keddi berlini sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva jelentette be Angela Merkel, hogy 

"júniusban elkészülnek Németország és Franciaország közös javaslatai az Európai Unió reformjáról."

A német kancellár szerint a legfontosabb kérdések között szerepelnek, hogy "miként hozunk létre egy közös európai menekültügyi rendszert, hogyan biztosítjuk a következő évek finanszírozását, hogyan válaszolunk a külpolitikában egységesen és közösen, és hogyan fejlesztjük tovább védelmi politikánkat a NATO kiegészítéseként." A német kancellár szerint az euróövezetet tekintve Németország szerint a bankunió kiteljesítése a legfontosabb, az övezet és az egész EU gazdaságát tekintve pedig a versenyképesség erősítése. Hozzátette:

"ezek az ügyek egyformán fontosak egy erős és közös értékeken alapuló EU felépítéséhez."

Merkel szerint fel kell pörgetni az EU reformját, és biztos benne, hogy Németország és Franciaország ki tud dolgozni egy erős csomagot. Emlékeztetett: csütörtökön Macron francia elnök Berlinbe érkezik, és a június végére tervezett EU-csúcs előtt miniszteri szinten is egyeztet a két kormány. (MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.