Most mi mondhatjuk meg, hova rakják a rendőrök a traffipaxot

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség május 14-én reggel 6 órától, és 

a sebességmérő pontok helyszíneire az állampolgárok tehetnek javaslatot 

- közölte az ORFK. A közleményben azt írták, a Speedmarathon elnevezésű összeurópai sebességmérést a Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) felhívására hajtják végre. 

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a jogsértésekkel szemben a rendőrök a kampány során is fellépnek - hangsúlyozták. Hozzátették, az elmúlt évek magyarországi tapasztalatai alapján a kampány idején az ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét. A rendőrség a helyszínek kiválasztásához - ahogyan tavaly is - a lakosság segítségét kéri, az ellenőrzéseket ott fogják végrehajtani, ahol azt az emberek indokoltnak tartják. 

A javaslatokat az illetékes rendőr-főkapitányságok április 17-től május 3-ig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják. 

  • A fővárosban a speedmarathon@budapest.police.hu címre lehet küldeni a javaslatokat. 
  • A megyékben a Budapest szó helyett az adott megye nevét, több név összetételéből álló megye esetén az első nevet kell feltüntetni. 
  • Például Győr-Moson-Sopron megyében: speedmarathon@gyor.police.hu.

A megyei rendőr-főkapitányságok május 11-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről tájékoztatják a nyilvánosságot. 

Az akcióra a javaslatot beküldők közül megyénként tíz-tíz embert hívnak meg.

A kampány ötlete Németországból származik, ahol hat évvel ezelőtt az egyik szövetségi állam lakosait kérték meg a hatóság munkatársai, hogy szavazzanak arra a helyre, ahol sebességellenőrzést szeretnének. A német ötlet nemzetközileg nagy tetszést aratott, és azóta minden évben valamennyi TISPOL tagállam alkalmazza. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.