Gyárfás mindent tagadott, az ügyvédje szerint hamarosan kiengedik

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bánáti János, a kedden őrizetbe vett Gyárfás Tamás ügyvédje a 24.hu-nak azt mondta, hogy ügyfele minden részében tagadta a gyanúsításban foglaltakat, és szó sincs beismerő vallomásról. Bár Gyárfás továbbra is őrizetben van, de az ügyvéd szerint egyáltalán nem biztos, hogy indítványozni fogják az előzetes letartóztatását. Ebben az esetben 72 óráig tarthatják őrizetben.

Gyárfás Tamás takarja arcát a hátsó ülésen a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél.Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A rendőrség kedd este közölte, hogy a gyanúsítotti kihallgatása után bűnügyi őrizetbe vették Gyárfás Tamást, volt úszószövetségi elnököt és médiavállalkozót Fenyő János médiavállalkozó 1998-as meggyilkolásának ügyében. Emberölésre való felbujtással gyanúsítják. 

A gyanú szerint Gyárfás Portik Tamást bízta meg, hogy ölje meg Fenyőt, Portik pedig a szlovák Jozef Rohácot bérelte föl a gyilkosságra. Úgy tudni, hogy a NapTV egykori tulajdonosa ellen egyértelmű bizonyítékok vannak, például egy hangfelvétel amin Portik és Gyárfás beszélgetése hallható.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.