Gyárfás Tamás megtarthatja a 2012-ben kapott középkeresztjét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Klubrádió kérdezte meg a Köztársasági Elnöki Hivatalt arról, hogy mi lehet Gyárfás Tamás állami kitüntetésének sorsa, ha esetleg vádat emelnek ellene, és a végén elítélik. Az Úszó Szövetség egykori elnökét kedden a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtás gyanújával hallgatták ki és vették őrizetbe

Gyárfás még 2012-ben kapta meg a Magyar Érdemrend középkeresztjét, és ezt a KEH válasza szerint nem lehet visszavonni, a hatályos szabályozás szerint ugyanis állami kitüntetések visszavonására nincs mód.

Ügyvédje, Bánáti János a Klubrádiónak is elmondta, hogy ügyfele minden részében tagadta az ellene felhozottakat, és bár Gyárfás még mindig őrizetben van, ügyvédje szerint nem biztos, hogy indítványozni fogják az előzetes letartóztatását. Enélkül összesen 72 órán át tarthatják őrizetben. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.