Gyárfás ügyvédje panaszt tett a gyanúsítás ellen

2018 április 18., szerda 8:26
123

Miután Gyárfás Tamás ügyvédje azt mondta, hogy a Fenyő János megöletésével gyanúsított ügyfelét hamarosan kiengedhetik, az oldalán egy közleményt jelentetett meg, miszerint panaszt tettek a 72 órás őrizetbe vételt elrendelő határozat ellen. 

Bánáti János azt írta, hogy „Gyárfás Tamás a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, és a leghatározottabban tagadta a terhére rótt cselekményt. Több órás vallomásában részletezte Fenyő Jánossal kialakult vitáját, majd az ezt követő megbékélést, és leírta P.T.-vel való kapcsolatát is.”

Hozzátette, hogy ügyfele „a hatóság eljárása, így előállítása okán megdöbbenésének adott hangot, hiszen a korábban, a sérelmére elkövetett zsarolás miatt indult büntetőeljárásban mindig készséggel állt rendelkezésükre, és az ügy összes általa ismert részletét már feltárta. A vallomás során a hatóság kérdéseire is mindenre kiterjedő, logikus válaszokat adott”.

Az ügyvéd azt ígért,e hogy az őrizet letelte, illetve az esetleges kényszerintézkedés elrendelésére vonatkozó ügyészi indítvány bírósági elbírálása után részletes tájékoztatást fognak adni. 

A rendőrség kedd este közölte, hogy a gyanúsítotti kihallgatása után bűnügyi őrizetbe vették Gyárfás Tamást, volt úszószövetségi elnököt és médiavállalkozót Fenyő János médiavállalkozó 1998-as meggyilkolásának ügyében. Emberölésre való felbujtással gyanúsítják. 

A gyanú szerint Gyárfás Portik Tamást bízta meg, hogy ölje meg Fenyőt, Portik pedig a szlovák Jozef Rohácot bérelte föl a gyilkosságra. Úgy tudni, hogy a NapTV egykori tulajdonosa ellen egyértelmű bizonyítékok vannak, például egy hangfelvétel amin Portik és Gyárfás beszélgetése hallható. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt