Képviselő lett a Párbeszéd politikusa, akit Kövér László 2017-ben ÖRÖKRE kitiltott a Parlamentből

POLITIKA
2018 április 18., 15:25
comments 224

Tordai Bence a most véget érő parlamenti ciklusban csak a Párbeszéd szóvivője volt, viszont a párt listáján elöl szerepelt, ezért képviselő lehet a következő parlamentben. Kérdés, ez mennyire megy majd simán, miután Kövér László parlamenti házmester 2017-ben örökre kitiltotta Tordait a Parlamentből, illetve a Képviselői Irodaházból, mivel nem képviselőként vett részt egy akcióban Orbán Viktor irodájánál.

Akkor a Párbeszéd tagjai olyan cetliket ragasztottak ki Orbán dolgozószobájának ajtajára, mint hogy "Putyin-csicska" vagy hazaáruló. És mivel nem képviselőként tette mindezt, Kövér örökre kitiltotta.

link Forrás

Mint most kiderült, a tiltás még él, hiába került be Tordai a parlamentbe: kedden nem jutott be a Képviselői Irodaházba, ahol éppen frakcióülés zajlott az MSZP-P politikusainak részvételével. Tordai a Facebookon arról írt, hogy ha majd képviselőként menne a parlamentbe, akkor "vége a dacoskodásnak, és győz az emberek akarata Kövéré felett." Az Index is arról ír, hogy Kövér tiltása nyilván alkotmányellenes lenne, ha már egy beiktatott parlamenti képviselőre vonatkozna. Meglátjuk, május elején alakul majd meg az új parlament.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.