Képviselő lett a Párbeszéd politikusa, akit Kövér László 2017-ben ÖRÖKRE kitiltott a Parlamentből

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Tordai Bence a most véget érő parlamenti ciklusban csak a Párbeszéd szóvivője volt, viszont a párt listáján elöl szerepelt, ezért képviselő lehet a következő parlamentben. Kérdés, ez mennyire megy majd simán, miután Kövér László parlamenti házmester 2017-ben örökre kitiltotta Tordait a Parlamentből, illetve a Képviselői Irodaházból, mivel nem képviselőként vett részt egy akcióban Orbán Viktor irodájánál. 

Akkor a Párbeszéd tagjai olyan cetliket ragasztottak ki Orbán dolgozószobájának ajtajára, mint hogy "Putyin-csicska" vagy hazaáruló. És mivel nem képviselőként tette mindezt, Kövér örökre kitiltotta.

Mint most kiderült, a tiltás még él, hiába került be Tordai a parlamentbe: kedden nem jutott be a Képviselői Irodaházba, ahol éppen frakcióülés zajlott az MSZP-P politikusainak részvételével. Tordai a Facebookon arról írt, hogy ha majd képviselőként menne a parlamentbe, akkor "vége a dacoskodásnak, és győz az emberek akarata Kövéré felett." Az Index is arról ír, hogy Kövér tiltása nyilván alkotmányellenes lenne, ha már egy beiktatott parlamenti képviselőre vonatkozna. Meglátjuk, május elején alakul majd meg az új parlament. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.