Kövér László ÖRÖKRE kitiltotta a Parlamentből a Párbeszéd szóvivőjét. ÖRÖKRE!

Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője a héten tiltakozásul kiplakátolta Orbán Viktor parlamenti dolgozójának ajtaját, így:

Fotó: Tordai Bence / Facebook

Tordai a Facebookon írta meg, hogy Kövér László „pitiáner bosszúja” nem késett sokáig, és a házelnök csütörtökön „immár harmadszorra, ezúttal »örökre«” kitiltotta Tordait a Parlament épületéből. Sőt, Tordai azt is írja, hogy Kövér

megvonta a belépés jogát Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnökének minden vendégétől, így az ellenzéki párt nem hívhat meg például szakértőket a bizottsági ülésekre, „vagyis Kövér házmester, visszaélve jogkörével, ellehetetleníti egy ellenzéki párt munkáját”.

Hogy Kövér Lászlónak honnan van jogköre valakit ÖRÖKRE kitiltani bárhonnan, az a posztból nem derül ki. Tordai mindenesetre azt írja a Facebookon Kövérnek: „Persze, Bajusz, csak így tovább, előre a putyini úton! De abban biztos lehetsz: elégtételt veszünk!”

Hajagos Csaba történész (b) és Kövér László a Bács-Kiskun megyei Szankon, az 1956-os forradalomnak emléket állító kiállítóhely, a Büszkeségpont avatásán 2016. november 25-én (Fotó: Rosta Tibor / MTI)

Egyébként tavaly ősz óta a 444 több újságírója is ki van tiltva a Parlamentből, aki pedig nem, az sem mindig tud bejutni.

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.