Megbüntették a pákozdi polgármestert, mert az önkormányzat erőforrásaival kampányolt a Fidesznek

Az utóbbi hetekben a TASZ több esetben is panaszt tett a választási törvények megsértése miatt:

Pákozd polgármesterét, Takács Jánost 138 000 forintra bírságolta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), mert közvetlenül a választás előtt az interneten és a pákozdi postaládákba eljuttatott levelében a kormánypártok mellett kampányolt, a konkrét politikai erők nevének említése nélkül. Az NVB súlyosbító körülményként értékelte, hogy a polgármester az önkormányzati infrastruktúrát és erőforrásokat használta. 

Olyan ügyekben is felléptek, ahol nem húzták le visszalépett jelölt nevét a szavazólapról. Például  Bangóné Borbély Ildikónál Csepelen vagy a momentumos Szemző Áronnál, aki Szél Bernadett javára lépett vissza. 

A jogvédő szervezet kifogást tett amiatt is, hogy elérhetetlenné váltak a valasztas.hu alapvető tartalmai. Az NVB megállapította, hogy az NVI ezzel megsértette a  választási eljárásról szóló törvényt. Felhívta a Nemzeti Választási Irodát, hogy gondoskodjon a
határozatok közzétételéről a választások hivatalos oldalán.

A TASZ indoklása szerint ellehetetleníti a jogorvoslatot az, hogy az NVI a szavazás napján törölte, és a mai napig, az eredményekkel kapcsolatos jogorvoslati határidő lejártáig elérhetetlen állapotban tartja az NVB április 8. előtti határozatait. Pedig ezek szükségesek ahhoz, hogy a polgárok megfelelően meg tudják alapozni kifogásaikat, fellebbezéseiket. A TASZ szerint még érthetetlenebb az, hogy a tartalékhonlap miért jött létre szándékosan jogsértő, hiányos tartalommal. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.