Savas anyaggal teli üveget dobtak járókelők közé a Kazinczy utcában, négyen égési sérülést szenvedtek

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A mentőszolgálat egyik munkatársa beszélt arról az M1 délelőtt műsorában, hogy kedd este, valamivel sötétedés után egy emeleti ablakból egy átlászó folyadékkal teli üveget dobtak az utcára a VII. kerület Kazinczy utcában, a fővárosi bulinegyed közepén. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint a palackban 

„erősen maró, savas folyadék volt”,

Négy ember lábára fröccsent a folyadékból, ők könnyebb égési sérüléseket szenvedtek, és az égési osztályra szállították őket. A BRFK egyelőre nem adott ki közleményt az üggyel kapcsolatban. 

Frissítés 14.33: délután a BRFK közleményt adott ki az ügyben. Valamivel puhítva a mentősök közlését, azt írták, hogy „kedd este a Kazinczy utcában egy építkezés egyik épületének tetejéről - mostanáig ismeretlen okból és körülmények között - leesett egy maró anyagot tartalmazó flakon. 

Az abból kiömlő folyadék négy embernek könnyű sérülést okozott” és hogy az majd „a nyomozás feladata tisztázni, hogy az esettel összefüggésben személyre szóló büntetőjogi felelősség megállapítható-e”. (hirado.hu)