Tiborcz István üzlettársa viheti a Kolosy téri piacot Gerendai Károly helyett

Tiborcz István a Sziget VIP-ban 2015-ben.Fotó: olvasónk

Erdei Bálint cége szerezte meg a legtöbb pontot az óbudai önkormányzat által, a Kolosy tér piac gasztronómiai jellegű hasznosítására kiírt tenderén - írja a HVG. A Redwood Kft. 95 pontot kapott a pályázaton, így ha a helyi képviselőtestület is áldását adja rá, akkor az önkormányzat meg is kezdheti a tárgyalásokat a bérleti szerződésről.

Erdei Bálint leginkább onnét ismert, hogy Tiborcz István, Orbán Viktor vejének egykori tulajdonostársa volt az azóta OLAF-vizsgálat alá vont Elios Zrt.-ben.

Az ügynek több érdekessége is van. Az egyik az, hogy sokáig úgy tűnt: a Sziget Kft. alapítója, Gerendai Károly pályázik legjobb eséllyel a bérleti szerződésre. Az eredeti tervekhez képest azonban - írja a HVG -  a tender eredeti, februári határidejét meghosszabbították, és ezzel lehetőséget adtak a Tiborcz-közeli cégnek elegendő referenciák felmutatásához.

Ez azért is volt fontos, mert az elbírálás során a pontok 20 százalékát eszerint bírálják el. Erdeiék két nappal a határidő előtt bevontak egy helyi bisztrótulajdonost a Kolosy téren, és a  Kapu a promenádhoz Kft.-t a tender anyagába, és végül nyertek. 

Frissítés 04.19.: A III. kerületi Önkormányzat korrigálta a cikk állítását. A pályázat határideje január 22 volt, és annak lejártáig a Redwood Kft. minden szükséges referenciát csatolt is a pályázati anyaghoz, ennek ismeretében született meg az értékelés is. 

„A referenciát nyújtó társaságokkal közös projektcég létrehozása ugyanakkor nem volt előfeltétele a pályázatnak, így történhetett, hogy a pályázó a benyújtási határidőt követően hozta létre a Kapu a promenádhoz Kft.-t” - írta még az önkormányzat.

A pályázaton hónapokig a Sziget Kft.-t alapító Gerendai Károly tűnt a leginkább esélyesnek. Gerendai egy sörcsarnokot tervezett a Kolosy téri piac helyére, de végül a tenderen 77 ponttal csak a harmadik legjobb ajánlattal ért célba. Úgy tudjuk, hogy véletlenül így is pont sörcsarnok létesül majd a piac helyén. (HVG

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.