Vadászgépekkel repült korábban a pilótanő, aki le tudta tenni a szétrobbanó hajtóművű Boeing-et

Hősként ünnepelték a BBC cikke szerint Tammie Jo Shults-ot azok az utasok, akik a kényszerleszállást végrehajtó Southwest Airlines járatán utaztak. Kedden számoltunk be róla, a New York és a texasi Dallas között közlekedő repülőgép a pennsylvaniai Philadelphiában hajtott végre kényszerleszállást, fedélzetén 143 utassal és öttagú legénységgel. 

A Boeing 737-es típusú utasszállító az első információk szerint az üzemanyagtartálynál sérült meg, a baloldali hajtómű nem sokkal a felszállás után szétrobbant, a géptest egyik darabja leszakadt, és a kényszerleszálláskor a légnyomásváltozás következtében betört ablakon félig kiszippantotta az egyik női utast, akit a többi utas húzott vissza a fedélzetre. A nő a leszállást követően életét vesztette. 

Shults korábban az amerikai haditengerészet pilótája volt, tíz éven át vezetett vadászgépeket. A pilóta kilétét a légitársaság nem tervezte azonnal nyilvánosságra hozni, de az utasok viszont megnevezték az újságíróknak. Mint mondták, ha nem lettek volna kötélből az idegei, sokkal nagyobb tragédia is történhetett volna.