Vadászgépekkel repült korábban a pilótanő, aki le tudta tenni a szétrobbanó hajtóművű Boeing-et

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hősként ünnepelték a BBC cikke szerint Tammie Jo Shults-ot azok az utasok, akik a kényszerleszállást végrehajtó Southwest Airlines járatán utaztak. Kedden számoltunk be róla, a New York és a texasi Dallas között közlekedő repülőgép a pennsylvaniai Philadelphiában hajtott végre kényszerleszállást, fedélzetén 143 utassal és öttagú legénységgel. 

A Boeing 737-es típusú utasszállító az első információk szerint az üzemanyagtartálynál sérült meg, a baloldali hajtómű nem sokkal a felszállás után szétrobbant, a géptest egyik darabja leszakadt, és a kényszerleszálláskor a légnyomásváltozás következtében betört ablakon félig kiszippantotta az egyik női utast, akit a többi utas húzott vissza a fedélzetre. A nő a leszállást követően életét vesztette. 

Shults korábban az amerikai haditengerészet pilótája volt, tíz éven át vezetett vadászgépeket. A pilóta kilétét a légitársaság nem tervezte azonnal nyilvánosságra hozni, de az utasok viszont megnevezték az újságíróknak. Mint mondták, ha nem lettek volna kötélből az idegei, sokkal nagyobb tragédia is történhetett volna. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.